Η Πολωνία κατηγορεί τη Λευκορωσία για διείσδυση ενόπλων στο έδαφός της

589
Η Πολωνία κατηγορεί τη Λευκορωσία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας δήλωσε πως άτομα αγνώστων στοιχείων με μακρύκαννα όπλα διέσχισαν τα σύνορα από τη Λευκορωσία προς την Πολωνία τη νύχτα της Δευτέρας, 1η Νοεμβρίου

Η Πολωνία κατηγόρησε τη Λευκορωσία για ένοπλη διασυνοριακή εισβολή και είπε ότι κάλεσε τον Λευκορώσο επιτετραμμένο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για αυτό που χαρακτηρίζει εσκεμμένη κλιμάκωση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα.

Η Βαρσοβία επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα έπειτα από μια απότομη αύξηση του αριθμού των μεταναστών από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν στην Πολωνία, χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Λευκορωσίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας δήλωσε πως άτομα αγνώστων στοιχείων με μακρύκαννα όπλα διέσχισαν τα σύνορα από τη Λευκορωσία προς την Πολωνία τη νύχτα της Δευτέρας, 1η Νοεμβρίου.
«Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών P. Vavrzik προώθησε μια εμφατική διαμαρτυρία… κατά της παραβίασης των συνόρων του πολωνικού κράτους, τονίζοντας πως οι ενέργειες των λευκορωσικών αρχών τις τελευταίες εβδομάδες φέρουν όλο και περισσότερο την εμφανή σφραγίδα μιας εσκεμμένης κλιμάκωσης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.
«Υπέδειξε πως η Πολωνία θεωρεί πως τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και δεν θα τις ανεχθεί… και κάλεσε τη λευκορωσική πλευρά να δώσει αμέσως εξηγήσεις για το συμβάν».
Το γραφείο του Λευκορώσου προέδρου A. Luckashenko δεν αποκρίθηκε σε αίτημα για σχόλια.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει άμεσα με την πρεσβεία της Λευκορωσίας στη Βαρσοβία.
Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που ο επιτετραμμένος της Λευκορωσίας A. Tsesnovski Τσεσνόφσκι καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για την κατάσταση στα σύνορα, που προσπαθούν να διασχίσουν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε μέρα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βαρσοβία λένε πως η ροή των μεταναστών ενορχηστρώθηκε από τη Λευκορωσία ως ένα είδος υβριδικού πολέμου με σκοπό να ασκηθεί πίεση στην ΕΕ για τις κυρώσεις τις οποίες επέβαλε κατά του Μινσκ.
Η Λευκορωσία αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας