Η Παλαιστινιακή ηγεσία θα αντιμετωπίσει την ισραηλινή ατζέντα των μόνιμων επιθέσεων-προσαρτήσεων

ισραηλινή

Το ισραηλινό πολιτικό κατεστημένο έχει ενωθεί υπό την ατζέντα του μόνιμου εποικισμού και της προσάρτησης. Είναι πλέον σαφές ότι τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα δεσμεύονται ρητά στην εδραίωση και τη μονιμοποίηση της σύγκρουσης, καθώς και για τη διαρκή καταπίεση του παλαιστινιακού λαού με την πλήρη υποστήριξη και συμβολή της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία προτίθεται σαφώς να εφαρμόσει το επικίνδυνο και απαράδεκτο σχέδιο.

Η προσάρτηση είναι μια εκδήλωση μόνιμης επιθετικότητας στα αναφαίρετα παλαιστινιακά δικαιώματα που πλήττει το κύρος του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης, η Α.Ε. Μαχμούντ Αμπάς έστειλε σαφή μηνύματα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στα μέλη του Κουαρτέτου της Μέσης Ανατολής, ενημερώνοντάς τους για τη σοβαρότητα αυτών των αποφάσεων και επιβεβαιώνοντας τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρουν σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε τηλεοπτική ομιλία ο Πρόεδρος Αμπάς δήλωσε: «Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι δεν θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα παγκόσμια κατοχή σε συνδυασμό με την πανδημία της κρίσης του κορωνοϊού για να καταπατήσουν τα εθνικά μας δικαιώματα» και επεσήμανε ότι «οποιεσδήποτε συμφωνίες μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα ληφθούν υπόψη  έχουν μηδενική ισχύ εάν το Ισραήλ προσαρτήσει οποιοδήποτε μέρος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης ».

Η Δρ.Hanan Ashrawi, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) ξεκαθάρισε ότι: «Αυτή η συμφωνία ενότητας αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο των ισραηλινών πολιτικών κομμάτων και αποδεικνύει αναμφισβήτητα τον θάνατο της λεγόμενης αριστεράς στο Ισραήλ. Υπό αμφισβήτηση τίθεται επίσης η ευσεβής σκέψη που είχαν ορισμένοι από τη διεθνή κοινότητα για το κόμμα του Gantz, Blue and White, το οποίο ενέκρινε την προσάρτηση και την παράνομη επιχείρηση εποικισμού ως βασική αρχή της πολιτικής του πλατφόρμας». 

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι υπεύθυνοι παράγοντες της διεθνούς κοινότητας έστειλαν σαφή μηνύματα που αφορούν στην καθολική αποκήρυξη των προσαρτήσεων ως παράνομες και απορριφθείσες δράσεις που παραβιάζουν τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου. Αυτή η συμφωνία ενότητας της κυβέρνησης καθιστά πολύ σαφές ότι για τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία τέτοιες ανησυχίες, καθώς δεν υπάρχουν σαφή και αποτελεσματικά μέτρα λογοδοσίας. 

Ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Marwan Toubassi σχολίασε «Τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα που αντιτίθενται στον Benjamin Netanyahu με επικεφαλής το κόμμα Blue and White είχαν την ευκαιρία να σφυρηλατήσουν ένα νέο δρόμο για το Ισραήλ και την περιοχή μακριά από την ηθικά, πολιτικά και οικονομικά διεφθαρμένη ηγεσία προσβλέποντας προς έναν συνασπισμό που θα ήταν πιο υπεύθυνος και χωρίς αποκλεισμούς. 

Επέλεξαν να ενισχύσουν το status quo της παρανομίας, της διαφθοράς και του εποικισμού. Είναι πλέον προφανές ότι τα δύο αντίπαλα ηγετικά κόμματα στο Ισραήλ είναι τα δύο πρόσωπα του ίδιου νομίσματος ».

Ο Πρέσβης Toubassi παροτρύνει την Ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να παύσει τα σχέδιά του για περαιτέρω προσάρτηση των κατεχόμενων Παλαιστινιακών εδαφών και δήλωσε πως «ο παλαιστινιακός λαός θα αντιμετωπίσει αυτήν την παράνομη και επικίνδυνη ατζέντα αποφασιστικά και με ακλόνητη πυγμή. Καλούμε το ελληνικό κοινοβούλιο, τα πολιτικά κόμματα και τις ομάδες αλληλεγγύης να συμμετάσχουν στις υπεύθυνες και νομικές μας προσπάθειες και να αντιτεθούν σε αυτήν την επικίνδυνη πολιτική ισραηλινή ατζέντα χωρίς δισταγμό ή καθυστέρηση. Ο παλαιστινιακός λαός δεν θα υποκύψει στον εκφοβισμό ή σε πολιτικούς εκβιασμούς. Θα επικρατήσουμε και θα πραγματώσουμε τα αναφαίρετα και πανανθρώπινα δικαιώματά μας για ελευθερία και ανεξαρτησία!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας