Η «παγκοσμιοποίηση» του ΝΑΤΟ και οι ανιστόρητοι του Λευκού Οίκου

2413
ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Juan Manuel Santos, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσχωρήσει επίσημα στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) ως «παγκόσμιος εταίρος», την επόμενη εβδομάδα.

Οι «παγκόσμιοι εταίροι» ή «εταίροι ανά τον κόσμο» είναι μια κατηγορία χωρών, οι οποίες  συνεργάζονται με το NATO σε ξεχωριστή βάση εκτός των κύριων πλαισίων. Περιλαμβάνουν το Αφγανιστάν, την Αυστραλία, το Ιράκ, την Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Μογγολία, τη Νέα Ζηλανδία και το Πακιστάν. Ο ιστότοπος του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει ήδη την Κολομβία μεταξύ των «παγκόσμιων εταίρων».

Ο Πρόεδρος Σάντος ελπίζει ότι η Κολομβία, η οποία είναι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που θα επιτύχει το συγκεκριμένο καθεστώς με το ΝΑΤΟ, θα μετατραπεί σε παγκόσμιο παίκτη, αναβαθμίζοντας την Κολομβία στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι η Κολομβία αναβαθμίζει συνεχώς την λεκτική και όχι μόνο, επιθετικότητα της σε βάρος την Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Για την Λατινική Αμερική θεωρείται εξαιρετικά οξύμωρο το γεγονός ότι για πρώτη φορά χώρα της Νοτίου Αμερικής λαμβάνει μια τέτοια απόφαση, εάν κάνεις λάβει υπόψη την ιστορική μνήμη των λαών της που έδωσαν και δίνουν ιστορικές μάχες σε πολλαπλά επίπεδα  εναντίων της αποικιοκρατίας, του ευρωπαϊκού και κυρίως του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Φαίνεται ότι στο Λευκό Οίκο κάποιοι ακόμα θεωρούν την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ως την «πίσω αυλή τους»… Η διάψευση είναι προ των πυλών…..

Οι εικόνες και οι ιστορικές παρακαταθήκες του Μπολίβαρ, του Σαν Μαρτίν, του Πάντσο Βίγια, του Εμιλιάνο Ζαπάτα, του Σαντίνο, του Φιντέλ, του Τσε, του Αλιέντε, του Τσίκο Μέντεζ και άλλων επωνύμων και ανώνυμων ηρώων κυλούν ακόμα στις «ανοικτές φλέβες της μαρτυρικής Λατινικής Αμερικής»…

*Ο Κώστας Ήσυχος είναι μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας