Η Ουκρανία βάζει «φωτιά»: «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος-Υποστηρίζουμε δηλώσεις Τ.Μπάιντεν»!

253
Ο Πούτιν είναι δολοφόνος

Τραβά και άλλο το σχοινί η Ουκρανία στην επικίνδυνη ένταση που επικρατεί στο Ντονμπάς και η οποία μπορεί να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ, δικαιολόγησε  πλήρως τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στις οποίες είχε αποκαλέσει «δολοφόνο χωρίς ψυχή» τον  Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν, λέγοντας σε συνέντευξή του ότι  «υποστηρίζω πλήρως τη διατύπωση του Τζο Μπάιντεν».

Ο ουκρανός πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε «δολοφόνο» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι η Ουκρανία πρέπει ανθίσταται στην ρωσική επίθεση εδώ και επτά χρόνια, η οποία εν τω μεταξύ κόστισε τη ζωή περισσότερων των 10.000 ανθρώπων, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υποστηρίζω πλήρως τη διατύπωση του Τζο Μπάιντεν», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» ..

Παράλληλα ο Ουκρανός πρωθυπουργός ζήτησε την  άμεση διακοπή της κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα και αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Εάν τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός Nord Stream 2, η Ρωσία επιτυγχάνει υψηλότερα έσοδα, με τα οποία η Μόσχα χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την επιθετικότητά της εναντίον της Ουκρανίας. Πρέπει να διακοπεί η κατασκευή του. Με τον αγωγό, η Ευρώπη ενισχύει τη ρωσική επιθετικότητα. Αυτό δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον της ΕΕ», δήλωσε ο Σμιχάλ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» .

Ο Σμιχάλ αναμένει από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει τη στρατηγική της για τη Ρωσία, «να στείλει ένα αποφασιστικό και ομόφωνο μήνυμα στη Μόσχα. Οι κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν πρέπει μόνο να παραταθούν, αλλά μάλλον να γίνουν σαφέστερες, αποφασιστικές και, πρωτίστως, αυστηρότερες στο μέλλον», τόνισε.

Την ίδια ώρα οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν για ακόμη μια φορά σήμερα τις ρωσόφωνες δυνάμεις στο Ντόνετσκ με βλήματα όλμων των 120 χλστ. όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, επιδεινώνοντας και άλλο το εύθραυστο κλίμα ασφάλειας στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας