Η ΛΑ.Ε καταδικάζει το όργιο βίας, τρομοκρατίας και καταστολής εναντίον του καταλανικού λαού

1778
ιδιωτικοποίηση

Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση Ραχόι για την ωμή παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού της Καταλωνίας και το όργιο βίας και τρομοκρατίας με στόχο την παρεμπόδιση των πολιτών να εκφράσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.
Ο αυταρχισμός των ισπανικών αρχών έφτασε σε τέτοιες ακρότητες ώστε να προβαίνουν σε κατάσχεση ψηφοδελτίων, να αφαιρούν γεμάτες κάλπες μέσα από τα εκλογικά κέντρα και να πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες τους πολίτες που περίμεναν υπομονετικά προκειμένου να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δεκάδων πολιτών.
Αυτή η ωμή καταστολή όμως δεν θα περάσει. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι λαοί δεν τρομοκρατούνται από την αγριότητα και τον αυταρχισμό.
Η ΛΑ.Ε καταδικάζει για ακόμη μία φορά τις ισπανικές αρχές που σε συμφωνία με την Ε.Ε. προβαίνουν ουσιαστικά σε βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή εναντίον του λαού.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον δοκιμαζόμενο λαό της Καταλωνίας και απαιτούμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Καταλωνία και το σεβασμό στην βούληση του λαού της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας