Η Λαϊκή Ενότητα στο πλευρό των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

1285

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. αποτελούμενη από τους Γιάννη Δούκα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Χρήστο Παπαδέα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. παρευρέθηκε σήμερα Τετάρτη 16/3/2017 στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία έξω από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφ’ άπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Μετά τη συγκέντρωση ο Γιάννης Δούκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εγκληματεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, συνεχίζει να ενισχύει και να μεγαλώνει την ανασφάλεια των εργαζόμενων στα ταμεία.

Συνεχίζει το σφαγιασμό των συντάξεων, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση, συνεχίζει να καλύπτει τα ελλείμματα των συντάξεων από πόρους άλλων οργανισμών ΕΟΠΥΥ (υγεία), ΟΑΕΔ (ανεργία, εργατική εστία, εργατική κατοικία).

Το νέο οργανωτικό μοντέλο με την κατάργηση όλων των ταμείων που ξέραμε και την ένταξή τους σε ένα ταμείο κύριας ασφάλισης και ένα επικουρικής – εφ’ άπαξ έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσλειτουργίες, καθυστέρηση στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, τεράστια ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και μεγιστοποίησε την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στους εργαζόμενους όλων των ασφαλιστικών οργανισμών.

Εμείς επιμένουμε πως το ασφαλιστικό λύνεται μόνο με την αύξηση των πόρων και όχι με το φαύλο κύκλο της συνεχούς μείωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της συνεχούς μείωσης των δαπανών.

Το ασφαλιστικό σύστημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μείωση της ανεργίας, το σταμάτημα της λιτότητας, την αύξηση των μισθών, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής ώστε να αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων.

Τέλος και σε ότι αφορά το οργανωτικό μοντέλο πρέπει έστω και τώρα να σταματήσουν τους πειραματισμούς και να προχωρήσουν στη διακηρυγμένη θέση και πρόταση για τρία ταμεία μισθωτών, επαγγελματοβιοτεχνών – ανεξάρτητα απασχολούμενων και αγροτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας