Η ΛΑΕ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στους οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής

1430
συγκρότηση

 

Η ΛΑΕ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στους οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής και καλεί στην αυριανή (12/02) κινητοποίηση της ΠΟΠΟΚΠ στις 11 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

 

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στους οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής και την εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση, που έχει εξαγγείλει η ΠΟΠΟΚΠ για αύριο, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, έξω από το Υπουργείο Εργασίας,  στις 11 το πρωί (Σταδίου 29).

Οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής, (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΟΠΕΚΑ, ΕΟΠΥΥ, τ.ΟΕΕ και τ.ΟΕΚ) διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στους νέους οργανισμούς, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από συνεχείς οργανωτικές αναδιαρθρώσεις και ενοποιήσεις. Ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, ο ΟΠΕΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ και οι «πετσοκομμένοι» από αρμοδιότητες τ. ΟΕΕ & τ. ΟΕΚ (μετά τη βίαιη κατάργησή τους, το 2012, ενσωματώθηκαν στον ΟΑΕΔ) αποτελούν στυγνές «εργασιακές γαλέρες», ενώ ταυτόχρονα, λόγω των τεράστιων ελλείψεων τόσο σε προσωπικό, όσο και σε στοιχειώδεις υποδομές, δημιουργούν καθημερινά τρομακτικά προβλήματα με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να καθυστερούν να πάρουν τη σύνταξη τους για χρόνια. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, που ουσιαστικά λειτουργούν σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων για να πετύχουν τα περίφημα πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής έχουν δώσει τους αγώνες τους και ορισμένοι από αυτούς υφίστανται και διώξεις.

Η Λαϊκή Ενότητα :

– στηρίζει τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

– απαιτεί την υλοποίηση των αιτημάτων τους και την παύση των διώξεων. 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας