Η ΛΑΕ με Στρατούλη και Κατσώνη στην έκθεση για τον «Φάκελο Γρηγόρη Λαμπράκη» στην Ηλιούπολη το Σάββατο

1531
λαε

Κλιμάκιο της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ του και Θάνο Κατσώνη συντονιστή της τοπικής οργάνωσης της στην Ηλιούπολη επισκέφτηκε την έκθεση, που περιλαμβάνει το φάκελο που κρατούσε και ενημέρωνε από το 1945 μέχρι τη δολοφονία του, στις 27 Μαΐου 1963, η κρατική ασφάλεια για τον αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη καθώς και φωτογραφικό υλικό της εποχής, όπως και τα ματωμένα ρούχα, που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας του από παρακρατικούς της Δεξιάς στη Θεσσαλονίκη.
Ο απόρρητος φάκελος της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη εκτίθεται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη ενώ τα ματωμένα ρούχα του στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης.
Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται και παρουσιάζεται δημοσίως στην πλήρη του μορφή ο Φάκελος Λαμπράκη και η παρουσίασή του αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας για την Ηλιούπολη και για την Ελλάδα και αποτυπώνει με χαρακτηριστικά στοιχεία το κλίμα μιας δύσκολης και πολιτικά και δημοκρατικά ανώμαλης εποχής για την Ελλάδα.
Την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ περίμενε και ξενάγησε στην έκθεση ο γιός του Γρηγόρη Λαμπράκη συνονόματός του Γρηγόρης Λαμπράκης, που τους διηγήθηκε και άγνωστες και αδημοσίευτες στιγμές από τη ζωή και δράση του δολοφονημένου από το παρακράτος της Δεξιάς αγωνιστή της Αριστεράς, της ειρήνης και της Δημοκρατίας.
Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γρηγόρης Λαμπράκης» και την «Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης».
Οι Δ. Στρατούλης και Θάνος Κατσώνης μετά το πέρας της ξενάγησης ευχαρίστησαν και συγχάρηκαν εκ μέρους της ΛΑΕ τον γιό του Γρηγόρη Λαμπράκη για την αρτιότητα και την ιστορικότητα της έκθεσης για τον αγωνιστή πατέρα του. Επίσης, δήλωσαν συγκινημένοι αλλά και αποφασισμένοι κι αυτοί και οι σύντροφοι/σες τους στη ΛΑΕ να συνεχίσουν τους αγώνες του δολοφονημένου αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη για μία Ελλάδα της ειρήνης, της δημοκρατίας της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
stratoulis2 stratoulis4 stratoulis6 stratoylis1 stratoylis3
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας