Η Κ.Λαγκάρντ “κανίς” της Γερμανίας: Αποκήρυξε ευρωομόλογα και διαγραφή χρεών

495
λαγκάρντ

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ με μια δουλοπρεπή προς τη Γερμανία δήλωσή της, υπαγορευμένη προφανώς από την πονηρά Γαλλία, επιχειρεί να πλήξει θανάσιμα την προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Νότου, κυρίως της Ιταλίας, για τη θέσπιση ευρωομολόγων, ομολόγων δηλαδή εγγυημένων από την Ε.Ε, ενώ παρέπεμψε στις καλένδες και τη συζήτηση για τη διαγραφή χρεών σε μια Ευρώπη που τα χρέη της, λόγω της κρίσης, θα εκτοξευθούν σε απλησίαστα ύψη.

Η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς σε ακόμα μεγαλύτερη υπερχρέωση και σε νέο σκληρό Μνημόνιο.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ παίρνει το μέρος της Γερμανίας και λέει «όχι» στην έκδοση ομολόγων με εγγύηση της ΕΕ.

 «Δεν νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα κορονο-ομόλογα. Στην Ευρώπη, τα πράγματα πάντοτε χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι θα θέλαμε, αλλά βρίσκουμε πάντα μια λύση», είπε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien».

Η ίδια πρόσθεσε πως «θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες μορφές αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτές περιλαμβάνονται δαπάνες από τον κοινό προϋπολογισμό ή ένα ταμείο ανασυγκρότησης». 

«Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη. Μόνο από κοινού μπορεί να επιδιωχθεί η βέλτιστη πολιτική για την καταπολέμηση της κρίσης», τόνισε επίσης σε άρθρο της στην ιταλική εφημερίδα “Il Sole 24 Ore“.

«Επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα να υπάρξει γενική διαγραφή των χρεών», δήλωσε η πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί ένα τέτοιο θέμα. Τώρα πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία. Αργότερα θα εξετάσουμε πώς θα εξοφληθούν τα χρέη και πώς θα διαχειριστούμε τα δημόσια οικονομικά πιο αποτελεσματικά».

Ο προκάτοχός της στην ηγεσία της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι, έκανε λόγο τον Μάρτιο για διαγραφή του χρέους του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας