Η κυβέρνηση Τσίπρα εκσυγχρόνισε το «Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος»

2497
πλειστηριασμών

Το αμαρτωλό, άκρως αντιδραστικό και βαθύτατα αναχρονιστικό «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», το οποίο παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές αμερικανοκρατίας, δοσιλογισμού και αντικομμουνιστικών επιχειρήσεων, πρωτοϊδρύθηκε, καθόλου τυχαία, επί κυβέρνησης Σημίτη το 2000, αναβαθμίστηκε επί μνημονιακής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2011, με υπ. Δημόσιας Τάξης τον Χρ. Παπουτσή για την αντιμετώπιση των αντιμνημονιακών λαϊκών αντιδράσεων και εκσυγχρονίστηκε περαιτέρω το 2017 επί κυβέρνησης Τσίπρα, με υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Χρ. Τόσκα.

Αυτό το αμαρτωλό Τμήμα που ελέγχεται απολύτως από την κυβέρνηση και διαπλέκεται με ξένες μυστικές υπηρεσίες ιμπεριαλιστικών χωρών, αποφάσισε, με εντολή της κυβέρνησης, τις διώξεις κατά του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, και προς το παρόν τις διώξεις του Γιώργου Λούκα, του Ηλία Παπαδόπουλου, του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, του Ζ.Κ. και βλέπουμε.

Τ.Κ.

Ιδού το ιστορικό ίδρυσης και αναβάθμισης του «Τμήματος Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», μετ΄από έρευνα του δικηγόρου και στελέχους της ΛΑ.Ε., Σαράντου Θεοδωρόπουλου:

 

Το  τμήμα  που  μας  καλεί  αναβαθμίστηκε  το  2017  με  το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 7/2017

ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017

Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας. Όπου  στο  άρθρο 7 ( Στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφαλείας λειτουργεί ) β. Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή σοβαρών ενεργειών ή απειλών που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει ιδίως στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος ή πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών, συνεργαζόμενο άμεσα προς τούτο με τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α., τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών.

Πιο πριν  το τμήμα  αυτό είχε  αναβαθμιστεί με  την παρ. β του άρθρου   19 του π.δ. 42/ 2011 ,( ΦΕΚ Α 108/10.05.2011)

Στην  υποδιεύθυνση  Κρατικής Ασφαλείας  ιδρύεται  Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της ασφάλειας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει ιδίως στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος ή πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών, συνεργαζόμενο άμεσα προς τούτο με το ΚΕ.ΣΥ.Δ.Ε.Π. καθώς και με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Η  διατάξεις  του  άρθρου 19  δεν  εθίγησαν  με  το Προεδρικό Διάταγμα 178/2014 – ΦΕΚ 281/Α/31-12-2014 ( Οργάνωση  υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας)

Με  το άρθρο 19 του π.δ. 42/ 2011 τροποποιήθηκε  το  άρθρο 13§ 2 και 15αριθ. 2  του  π.δ. 1/2001 (ΦΕΚ Α 1/2001).

Σύμφωνα  με  το  οποίο η  υποδιεύθυνση  κρατικής Ασφάλειας διαρθρώνεται σε Τμήματα  …. 2. στο Τμήμα 2ο Προστασίας της Ασφάλειας του Κράτους και του Πολιτεύματος , το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της ασφάλειας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Το  τμήμα  αυτό  ιδρύθηκε  με  εξουσιοδοτική διάταξη  του Ν. Νόμος 2800/2000 – ΦΕΚ 41/Α/29-2-2000 ” Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας