Η κυβέρνηση άφωνος θεατής της επικείμενης επίθεσης στη Σύρτη-Λιβύης.”Στηρίζει” Τουρκία;

1804
κυβέρνηση

Όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν την είδηση ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος ανδρεικέλων του Ερντογάν στην Τρίπολη και οι μισθοφόροι τζιχαντιστές της Τουρκίας προελαύνουν αυτές τις ώρες με στόχο την επίθεση στη Σύρτη.

Το ερώτημα που προκύπτει αυτήν την ώρα είναι: υπάρχει κυβέρνηση στην Αθήνα; Και αν υπάρχει, τι κάνει για να ανακόψει ή τουλάχιστον να θέσει εμπόδια, να αποδυναμώσει και να καταγγείλει αποτελεσματικά την βρώμικη τουρκική επίθεση για την κατάληψη της στρατηγικής πόλης της Σύρτης και της στρατηγικής βάσης Al Jufra;

H κυβέρνηση και το ελληνικό κατεστημένο, ενώ εδώ και αρκετό διάστηκα προετοιμάζεται η επίθεση στη Σύρτη, παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο και υπό τον φόβο της Τουρκίας, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να σταματήσουν το επερχόμενο κακό. Καο ερώτημα είναι: είναι, τουλάχιστον, τώρα έτοιμη η Αθήνα να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις ενάντια στην βρώμικη τουρκική επιχείρηση, γιατί περί αυτού πρόκειται,  για την άλωση της Τρίπολης; Ή ο ρόλος της είναι βλέπε άκου μην μιλάς, την Τουρκία που επελαύνει να κοιτάς;

Αυτή την ώρα διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

Γιατί η Ελλάδα δεν θέτει στη Σύνοδο ανοιχτά και καθαρά την ανάγκη να σταλεί “τελεσίγραφο” ή τουλάχιστον αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει την προέλαση και να αποδεχθεί τις προτάσεις για εκεχειρία που έχουν κατατεθεί, με στόχο μια δημοκρατική Λιβύη, υπό την απειλή ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν σκληρά μέτρα σε βάρος της.

Αυτήν την ώρα η Ελλάδα έπρεπε να βρίσκεται σε πυρετώδεις κινήσεις για να ανακόψει, πριν να είναι αργά, την κατάληψη της  Σύρτης και όλης της Λιβύης από την Τουρκία, για να μην πούμε, άλλη μια φορά, ότι η Λιβύη εάλω. Γιατί αν χαθεί και πέσει στα χέρια της Τουρκίας η Λιβύη, τότε η καταστροφή της χώρα μας και της Κύπρου θα είναι όσο ποτέ κοντά.

Δυστυχώς, όμως, η σημερινή υποτελής Ελλάδα δεν έχει υπόσταση, δεν έχει φωνή, δεν διαθέτει δική της βούληση για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της και το μόνο που τη διακατέχει είναι ο κατευνασμός και ο φόβος.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μεταβληθεί σε άφωνο θεατή των επιθετικών και επεκτατικών επιχειρήσεων της Άγκυρας στην περιοχή. Όταν, όμως, βλέπεις να πλήττονται καίρια τα νόμιμα συμφέροντα σου και τα νόμιμα κυριαρχικά σου δικαιώματα και δεν κάνεις τίποτα στην πράξη για να τα προασπίσεις αποτελεσματικά, τότε ουσιαστικά “στηρίζεις” τον εισβολέα και επιδρομέα.

Η Τουρκία είναι καιρός που τρίβει τα χέρια της με την άβουλη, υποτελή και αρειμάνια Αθήνα!

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας