Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αυξάνει κατά 150% τα έξοδα κηδείας!!!

1262
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

 Σε αύξηση 150% των εξόδων κηδείας, προχωρά η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αιφνιδιάζοντας τα γραφεία τελετών!!!

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αύξησε κατά 150% τα έξοδα κηδειών, ανεβάζοντας την τιμή στα 250 ευρώ, από τα 100 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος. Την ίδια στιγμή, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει εκδώσει τη διαπιστωτική πράξη προκειμένου να αναλάβει την υποχρέωση μισθοδοσίας προς τους υπαλλήλους, οι οποίοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

Προχθές το πρωί, νεωκόροι που είχαν σταλεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενημέρωσαν τα γραφεία τελετών ότι, η χρέωση για την τέλεση της κηδείας από 100 ευρώ, πάει στα 250 ευρώ!!!  Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σ’ ένα γραφείο τελετών που επρόκειτο να γίνει σε λίγες ώρες η κηδεία, ο υπεύθυνος του γραφείου, μετά το πρώτο σοκ,  ενημέρωσε τους συγγενείς του εκλιπόντος για την αύξηση της χρέωσης. Τι να κάνουν οι άνθρωποι, τα έδωσαν και τα εισέπραξαν κατευθείαν οι νεωκόροι της Αρχιεπισκοπής. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα λεφτά πάνε στο ταμείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεν συζητάμε εάν είναι φορολογημένα…

Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών επισήμανε ότι, (ειδικά για το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών) τα 250 ευρώ δεν προορίζονται για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Κοιμητηρίου, διότι οι υπάλληλοι αυτοί μισθοδοτούνται από τον Δήμο Αθηναίων. Τα χρήματα πάνε, κατά ένα μικρό ποσοστό (70 ευρώ) στους ιερείς που τελούν το μυστήριο και τα υπόλοιπα, όλα κατευθείαν στην Αρχιεπισκοπή!!!

Να σημειωθεί ότι, επί χρόνια, από τη χρέωση των 100 ευρώ, τα 70 ευρώ προορίζονταν για τους ιερείς που τελούσαν το μυστήριο και τα 30 ευρώ αποδίδονταν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η αιφνιδιαστική αύξηση από τα 100 ευρώ στα 250 ευρώ, σε συνδυασμό με το γεγονός ό,τι οι ιερείς συνεχίζουν να λαμβάνουν 70 ευρώ, αυξάνει κατά 180 ευρώ τις εισπράξεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών!

Τι να κάνουν και οι Άγιοι Πατέρες… Πεθαίνουν 30-40 άντε 50 την ημέρα  από Κορωνοϊό. Άντε να πεθαίνουν και άλλοι 30-40 ημερησίως από άλλες παθήσεις, γηρατειά, φτώχεια, αυτοκτονίες, πολλαπλασιάστε επί 180 ευρώ ο καθένας, σιγά τα λεφτά που βγαίνουν… Εδώ μιλάμε για ολόκληρη Αρχιεπισκοπή, για το Μall της Ορθοδοξίας… και όχι για το μπακάλικο της γειτονιάς… Άντε μπράβο.

Θου Κύριε εν φυλακή το στόματί μου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας