Η επιλεκτική επίκληση του διεθνούς δικαίου…

1397
τουρισμού

Μέσα στον ορυμαγδό των πληροφοριών μια είδηση πέρασε εντελώς στα «ψιλά». Σχεδόν ασχολίαστη. Την περασμένη Τρίτη καταγράφηκε ριζική μεταστροφή της στάσης της χώρας μας απέναντι στο Παλαιστινιακό και τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι στην κατοχή του Ισραήλ

Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα μετά από δεκαετίες Η χώρα μας με την άρνησή της να υιοθετήσει το ψήφισμα περνά σε εκείνη την μειοψηφική πλευρά που αρνείται να αναγνωρίσει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Για όσους τυχόν αμφιβάλλουν , ακολουθούν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ:

«Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ. Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα»…

Το θέμα ίσως να μην αναδεικνυόταν ποτέ αν δεν το έφερνε στην επιφάνεια ο η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες επικαλούνται χρόνια τώρα και για λόγους που κυρίως έχουν να κάνουν με το Κυπριακό και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό σε αυτό. Η αιφνίδια αλλαγή στάσης προφανώς συνιστά απομάκρυνση από τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Η προσέγγιση ακόμα και η ταύτιση με το Ισραήλ είναι έργο που το είδαμε να ανεβαίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρώτη φορά, χθες, 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες που σηματοδοτεί την προσχώρηση της χώρας μας στη μειοψηφική πλευρά, που δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.

Η Ελλάδα και επισήμως στο τιμ των χωρών με ακροδεξιές κυβερνήσεις , στον δρόμο που άνοιξε ο ξεφτίριζα με τη στρατηγική συμμαχία με τους σιωναζί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας