Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο όραμα. Εθνικό νόμισμα για μια επενδυτική άνοιξη και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας (Παν. Λαφαζάνης)

2391
Obama

Από το πρωί της Δευτέρας, ο Παναγ. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), βρίσκεται στην Κατερίνη όπου το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΛΑ.Ε στην πόλη.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης από το πρωί μίλησε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις της περιοχής, περιόδευσε στην πόλη και έδωσε συνέντευξη Τύπου.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης στις συνεντεύξεις και στις συζητήσεις του με πολίτες στην αγορά της Κατερίνης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η ΠΙΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

” Το 2017, είτε κλείσει γρήγορα με τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται είτε καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η αξιολόγηση, θα είναι η πιο εφιαλτική μνημονιακή χρονιά για την ελληνική κοινωνία.
Η εξαθλίωση γύρω μας μόνο με τα κατοχικά χρόνια ‘41-’44 μπορεί να παρομοιασθεί, ενώ σε λίγο, στις μεγάλες πόλεις, θα βλέπουμε, θα θρηνούμε και θα μαζεύουμε νεκρούς στους δρόμους από αρρώστιες, εγκατάλειψη και ασιτία.
Πιστωτές και μνημονιακές κυβερνήσεις ρήμαξαν και ερείπωσαν την χώρα.
Η κυβέρνηση Τσίπρα της δίνει τώρα την χαριστική βολή.”

ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΩΣ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟΥ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ”όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση έχει προβεί σε άτακτες υποχωρήσεις εφ’ όλης της ύλης στις απαιτήσεις των πιστωτών.
Αυτό που εμποδίζει μέχρι τώρα την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της στο κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι μόνο η γενική κοινωνική κατακραυγή και όχι η τελειωτική καταστροφή που θα φέρουν τα σκληρά μέτρα της αξιολόγησης στη χώρα.
Την Ελλάδα, μπροστά στις καρέκλες και τα προνόμια της εξουσίας, την έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης, οι οποίοι έχουν την ίδια νοοτροπία και μοιάζουν ως δυο σταγόνες νερού.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ακολουθεί κατά πόδας την τακτική Τσίπρα.
Πιέζει την κυβέρνηση για άρον – άρον και όπως – όπως κλείσιμο της αξιολόγησης και την ίδια ώρα δεν ψηφίζει τα μέτρα επί των οποίων σπρώχνει την κυβέρνηση να δεσμευθεί.
Η ανευθυνότητα, η καρεκλοθηρία και η εθελοδουλία έχουν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ στο μνημονιακό πολιτικό σκηνικό της χώρας.”
Σε άλλο σημείο, ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε:

ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ

”Ο Αλ. Τσίπρας για άλλη μια φόρα έκανε μια απίστευτη εξευτελιστική κωλοτούμπα και χωρίς να πάρει τίποτα απ’ όσα διεκδικούσε, συνυπόγραψε φαρδιά πλατιά την απαράδεκτη Διακήρυξη των 27 στη Ρώμη.
Η Διακήρυξη των ”27′‘, καθιερώνοντας την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, δεν δίνει κανένα φιλί ζωής στην ΕΕ αλλά αναγνωρίζει την παταγώδη αποτυχία της και αποτελεί την ληξιαρχική πράξη του τέλους και της ουσιαστικής διάλυσης της.”
Για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, ”μόνη διέξοδος είναι το εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, αποαποικιοποίησης και ανασυγκρότησης της χώρας από ένα νέο κοινωνικό μπλοκ των εργαζομένων τάξεων σε σύγκρουση και σε ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και την λιτότητα της ΕΕ.”
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ”τα σκληρά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης ισοδυναμούν με τέταρτο μνημόνιο, χωρίς να προβλέπουν μάλιστα ούτε καν χρηματοδότηση.”

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ”καμιά κυβέρνηση και φυσικά ο Αλ. Τσίπρας, δεν διαθέτει λαϊκή εξουσιοδότηση ούτε καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα με νέα μέτρα και νέο μνημόνιο μετά το 2018.
Δυστυχώς, η χώρα από το 2010 κυβερνάται δεσποτικά, με οιονεί πραξικόπημα και πλήρη κατάλυση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας.
Μια πραγματική δημοκρατική ανατροπή στη χώρα θα πρέπει να δικάσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους όσους διαχειρίστηκαν πραξικοπηματικά όλα τα μνημονιακά χρόνια την εξουσία και κατέστρεψαν και ρήμαξαν τη χώρα.
Ας μην αυταπατώνται ότι θα αποφύγουν τη λογοδοσία.
Ας μην θεωρούν ότι θα την βγάλουν καθαρή ως μια ”ωραία συνένοχη παρέα”, εντός της οποίας αναπαράγεται εσαεί και ακώλυτα από ενοχλητικές φωνές και κοινωνικές θύελλες, η πολιτική ζωή και παίζουν μεταξύ τους παιχνίδια εξουσίας και αλληλοαπαλλαγής.”

ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στην τρομοκρατία για το εθνικό νόμισμα.
“Το πέρασμα της χώρας στο εθνικό νόμισμα όχι μόνο δεν είναι πισωγύρισμα αλλά στη βάση μιας νέας εθνικής πολιτικοκοινωνικής ηγεσίας και ενός ριζοσπαστικού προγράμματος είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή που μπορεί να δώσει βιώσιμη διέξοδο και προοπτική στη χώρα.
Το εθνικό νόμισμα με μια εθνική Κεντρική Τράπεζα και μια εθνική προοδευτική, με παραγωγικούς και δημοκρατικούς κανόνες, νομισματική πολιτική, συνιστά το μόνο δρόμο που θα σπάσει τη συνεχή απομείωση χρηματοδότησης και θα επιφέρει ένα μεγάλο κύμα ρευστότητας, με άκρως ευνοϊκούς όρους, στην οικονομία, στον δημόσιο τομέα για δημόσιες επενδύσεις, στον πρωτογενή τομέα για την αναζωογόνηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, στην μεταποίηση για την στήριξη και επαναπροσανατολισμό της βιομηχανίας, στις νέες τεχνολογίες για καινοτόμες πρωτοποριακές δραστηριότητες, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αναθερμανθούν οι αγορές που βουλιάζουν, στην παιδεία και την υγεία για ισχυρές και ασφαλείς κοινωνικές βάσεις και ελπιδοφόρο μέλλον.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με το εθνικό νόμισμα και ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό πρότυπο με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της εργασίας και όχι μιας παρακμιακής και εθελόδουλης ολιγαρχίας, μπορεί ο τόπος να προχωρήσει γρήγορα σε μια πραγματική επενδυτική Άνοιξη και να δημιουργηθούν σύντομα εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγικές θέσεις εργασίας στους πιο διαφορετικούς τομείς με πλήρη σεβασμό στις εργασιακές κατακτήσεις.
Αν το ευρώ είναι συνώνυμο της ανεργίας, της υποχρηματοδότησης και της παραγωγικής ερήμωσης, το εθνικό μας νόμισμα στα χέρια μιας νέας λαϊκής εξουσίας με εντιμότητα, ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και ριζοσπαστισμό μπορεί να γίνει και θα γίνει συνώνυμο μιας νέας ανάπτυξης, πλήρους απασχόλησης και ενός νέου παραγωγικού και άκρως αποδοτικού με διεθνείς προδιαγραφές οικονομικού προτύπου”.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι στις σημερινές περιστάσεις, πολύ περισσότερο από χτες, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο προσανατολισμό και ένα νέο όραμα.
Βαδίζοντας προς τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21, η χώρα πρέπει να ολοκληρώσει κάτι που έμεινε ημιτελές και παρέμενε μόνιμη πληγή και αναπηρία για τον τόπο.
Η Ελλάδα πρέπει να κατακτήσει πλήρως την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία και να εφαρμόσει μια πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων, που θα πάψει να έχει ως επίκεντρο τις παρακμάζουσες Βρυξέλλες και μια παρωχημένη αμερικανολατρεία και αμερικανουποδούλωση.
Αυτό το νέο όραμα για την Ελλάδα. Όραμα ανεξαρτησίας, δημιουργικότητας, παραγωγικότητας, καινοτομίας, άκρως πρωτότυπο, δεν μπορούν ούτε καν να το διανοηθούν, πολύ περισσότερο να το συλλάβουν και να το υλοποιήσουν οι παλιές αστικές και μικροαστικές δυνάμεις της παρακμιακής, διαπλεκόμενης, ολιγαρχικής και βαθιά υποτελούς, δορυφορικής και εξαρτημένης Ελλάδας, της οποίας η αναζήτηση προστασίας και προστάτη έχει γίνει σύνδρομο χειρότερο των πιο σκληρών ναρκωτικών.
Αυτή η πρόκληση είναι για την Ελλάδα σήμερα πολύ περισσότερο από ποτέ ρεαλιστική και αναγκαία σε μια περίοδο που η ευρωζώνη και η ΕΕ απορρυθμίζονται και αποσυντίθενται, σε μια περιοχή που “αποσταθεροποιείται” και χρειάζεται νέες πρωτοβουλίες θετικής συνεργασίες και σημεία στήριξης, σε μια φάση που οι ΗΠΑ έπαψαν οριστικά να θεωρούνται οι αδιαφιλονίκητοι ηγεμόνες του πλανήτη και σε μια ιστορική στιγμή που νέες φιλόδοξες δυνάμεις και νέες περιοχές αναδύονται στο πλανητικό προσκήνιο.
Ο τόπος σήμερα χρειάζεται μια πολύ βαθιά ανατροπή και μια νέα πολιτικοκοινωνική ηγεσία που θα διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα για τους καινούργιους δρόμους”.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στα σημερινά εγκαίνια του Μουσείου Νίκος Μπελογιάννης στην Αμαλιάδα τόνισε ότι:
“Οι μνημονιακές δυνάμεις, οι χειρότερες δυνάμεις ενός ξεπλυμένου κέντρου και μιας λεγόμενης, βαθιά εθελόδουλης και αντικοινωνικής, Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, αφού πρωτοστάτησαν, μαζί με την δεξιά, στην καταστροφή αυτής της χώρας, προσπαθούν τώρα να “μαγαρίσουν” όσα ανθρώπινα σύμβολα και μαρτυρικές διαδρομές έχουν μείνει όρθιες στην νεότερη ιστορία.
Αυτό δυστυχώς γίνεται σήμερα στην τελετή εγκαινίων της μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης στο παλιό σπίτι του στην Αμαλιάδα από τον Αλ. Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς αρχηγούς.
Είναι ντροπή και προσβολή στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει το θράσος και πάει να μετατρέψει σε επικοινωνιακή φιέστα για τον εαυτό του και την αθλιέστατη κυβέρνηση του, της νεομνημονιακής υποτέλειας, τα εγκαίνια της Έκθεσης.
Ο Ν. Μπελογιάννης θυσίασε εν γνώση του τη ζωή του για να μην υπογράψει, όταν αυτοί που τυμβωρυχούν υπέγραψαν, προδίδοντας τη λαϊκή βούληση, μόνο και μόνο για να μην θυσιάσουν την καρέκλα της αχυρένιας εξουσίας τους.
Απορίας άξιον πως ο Δ. Κουτσούμπας επέλεξε να “νομιμοποιήσει” με την παρουσία του την επικοινωνιακή μεταχείριση που επιφυλάσσει ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια της Έκθεσης και τη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη.
Ότι και να κάνουν, όσοι και να το πράξουν ο Νίκος Μπελογιάννης θα στέκεται όρθιος, πραγματικός φάρος για το νέο όραμα που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας”.
omilia katerini laf martios17-1
omilia katerini laf martios17-2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας