Η Ελλάδα προβληματίζεται μεταξύ αγοράς μιας ακόμη FDI ή τριών κορβετών

681
Η Ελλάδα προβληματίζεται μεταξύ αγοράς

Η Ελλάδα προβληματίζεται για την αγορά μιας επιπλέον FDI ή τριών κορβετών Gowind αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής La Tribune το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Έλληνα υπουργοί Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

«Το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας θα αποφασίσει  μετά την υπογραφή των δύο συμβολαίων για τα έξι Rafale και τις τρεις FDI, εάν θα αποκτήσει μια επιπλέον φρεγάτα ή τρεις κορβέτες», αναφέρει το δημοσίευμα, λέγοντας πως η ελληνική πλευρά σκοπεύει να υπογράψει τα δύο συμβόλαια με τη Naval Group και την Dassault Aviation «πολύ πιθανά μέχρι το τέλος του έτους».

«Για τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η υπογραφή συμβάσεων για τις τρεις FDI  και τα έξι Rafale, πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους», αναφέρεται πιο ειδικά.

Σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα “Τα Νέα” που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ρωτήθηκε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Αθήνας για τρεις γαλλικές κορβέτες, είπε ότι η αγορά αυτών των τριών πλοίων  είναι  μόνο μια «εναλλακτική λύση» στο ενδεχόμενο  απόκτησης μιας τέταρτης φρεγάτας FDI.

Το τελευταίο εμφανίζεται στο μνημόνιο συμφωνίας που υπογράφηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου μεταξύ της Naval Group και της Αθήνας ως επιλογή. Για τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, «προτεραιότητα αυτή τη στιγμή» είναι η υπογραφή των συμβάσεων των τριών FDI  και των έξι Rafales.

«Η αγορά των κορβετών είναι μόνο ως εναλλακτική λύση στην αγορά της τέταρτης φρεγάτας και αυτό  θα μας απασχολήσει στο μέλλον, αλλά όχι ακόμα», είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας