Η ΕΕ θα στείλει στρατό στη Μοζαμβίκη-Αποστολή Ελληνικών στρατευμάτων στην Αφρική!

Η ΕΕ θα στείλει στρατό στη Μοζαμβίκη
Ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι κυβερνητικές δηλώσεις που θέλουν την ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού στρατού στην Αφρική, με την αποστολή αστυνομικών, όσο και στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι….Σε δελτίο τύπου, μάλιστα, του Υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου στις 7 Απριλίου για τη “συμμετοχή ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην Τηλεδιάσκεψη Υπουργών Αμύνης & Διεθνών Εταιριών για Task Force Takuba”, επισημαίνεται ότι “εξετάζονται δυνατότητες συνεισφοράς σε πρωτοβουλίες και δράσεις της Γαλλίας και άλλων κρατών μελών της ΕΕ για την ασφάλεια της περιοχής”, χωρίς να διευκρινίζεται σε τι συνίστανται αυτές οι δυνατότητες “συνεισφοράς”…..
Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε γραπτή του δήλωση μετά την πρώτη Υπουργική Συνάντηση του Διεθνούς Συνασπισμού για το Σαχέλ, στις 12 Ιουνίου του 2020, αναφέρθηκε στην “ετοιμότητα της χώρας μας να καταστήσει ακόμα πιο ενεργή την πολιτική παρουσία της στη Δυτική Αφρική, τόσο με τη συμμετοχή της στην Ειδική Ομάδα Takuba (Takuba Task Force) στο Μάλι, όσο και με την εγκαθίδρυση ελληνικής πρεσβείας στη Σενεγάλη.”…..
Η Task Force Takuba, στην οποία αναφέρονται τα σχετικά δημοσιεύματα και οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου και του ΥΠΕΞ Δένδια, δεν είναι ενταγμένη σε επιχείρηση της ΕΕ, αλλά στη γαλλική επιχείρηση Barkhane που ξεκίνησε το 2014 και έχει ως σκοπό την ενίσχυση των γαλλικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην Αφρική με πρόσχημα την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή….
Αποκαλύπτεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει στρατιωτική αποστολή στη Μοζαμβίκη!
Και για αυτή την ιμπεριαλιστική αποστολή που εντάσσεται στην απόπειρα του ευρωπαϊκού καπιταλιστικού κόσμου να ενισχύσει τον στρατιωτικό παρεμβατικό του ρόλο παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Αφρική για την οποία τρέφει ισχυρές φιλοδοξίες άντλησης τεράστιων κερδών, το πρόσχημα είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 
Να μην ξεχνούμε ότι η ΕΕ ήταν αυτή που έστειλε πρώτη τον ευρωστόλο της με επικεφαλής το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο Κέρας της Αφρικής.
Ακολούθησε η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όπου οξύνεται ο ανταγωνισμός Γαλλίας-Κίνας για την εκμετάλλευση του πλουτοπαραγωγικού πλούτο της χώρας, έγινε πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και με την κάλυψη της ΕΕ. Με ενεργό ρόλο του ευρωπαϊκού Στρατηγείου στην Λάρισα και Τιμωρία φαντάρου από τον τότε ΥΕΘΑ Αβραμόπουλο γιατί βγήκε στην Αναφορά Παραπονούμενος για την εμπλοκή φαντάρων που είχαν μεταθέσει εκτάκτως από μονάδες του Έβρου για να επανδρώσουν το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο.
Η ιμπεριαλιστική ΕΕ βιάζεται. Όπως είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, «έχουμε μερικά βήματα μπροστά μας, αλλά ελπίζω να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό».
Και φυσικά τα κράτη μέλη της δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους. Όπως η Πορτογαλία (της οποίας η Μοζαμβίκη ήταν πρώην αποικία) που έχει ήδη προσφέρει το μισό προσωπικό της αποστολής. «Ελπίζω και οι άλλες χώρες-μέλη να μπορέσουν να συμπληρώσουν τη δύναμη», είπε ο Μπορέλ.
Η στρατιωτική αποστολή, την οποία ο Μπορέλ χαρακτήρισε «εκπαιδευτική», θα σταλεί έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης της Μοζαμβίκης, η οποία απέστειλε σχετική επιστολή τον Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας.
Το ζήτημα της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι υπαρκτό όμως από τι τροφοδοτείται; Ποια είναι τα συμφέροντα της TOTAL που Απειλούνται;
Οι Ισλαμιστές ένοπλοι που συνδέονται με το «Ισλαμικό Κράτος», έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της Μοζαμβίκης. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την ανακατάληψη της πόλης Πάλμα από τους ένοπλους του «Ισλαμικού Κράτους». Η πόλη είναι μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κοίτασμα φυσικού αερίου που επρόκειτο να αρχίσει να εκμεταλλεύεται κοινοπραξία υπό τη γαλλική «Total», μεγάλο έργο αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), περισσότεροι από 530.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.
Η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι η δράση των ισλαμιστών έχει τις ρίζες της στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, η οποία είναι ιδιαίτερα φτωχή, με την κυβέρνηση να την παραμελεί εδώ και χρόνια.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει τον πολεμικό παρεμβατικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ελληνική κυβέρνηση που την ακολουθεί σε αυτούς τους βρώμικους πολέμους.
Δεν μπορούμε να μπούμε να μπούμε στο δίλημμα  Αυταρχικοί αντιλαϊκές κυβερνήσεις και Ευρωπαίοι Ιμπεριαλιστές ή ισλαμικός φονταμενταλισμός.
Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονται, καταπιέζουν τους λαούς, δημιουργούν την προσφυγιά, φέρνουν την αντίδραση, τον σκοταδισμό, την απελπισία.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία να αγωνιστεί σε ένα σύγχρονο Αντιπολεμικό Κίνημα με εργατικά διεθνιστικά αντιιμπεριαλιστικά και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά.
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολή, να εμποδίσουμε την αποστολή στρατευμάτων και τη διεξαγωγή των βρόμικων πολέμων τους.
 Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα διεξάγεται ένας άλλος πόλεμος, αυτός της πληροφόρησης καθώς ο έλεγχος της ενημέρωσης είναι καθοριστικός για τους ιμπεριαλιστές που με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ξαναμοιράζουν τον πλανήτη.
Οι ιμπεριαλιστικές αυτές αποστολές μας αποκαλύπτουν μερικούς από τους λόγους που η κυβέρνηση της ΝΔ προσλαμβάνει τους δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες και Στρατιωτικούς, προχωρά σε αυτούς τους κολοσσιαίους εξοπλισμούς.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
 Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει την Καμπάνια ενάντια στην Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας και την Πολεμοκαπηλεία.
Με δράσεις του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Καλούμε σε Διαδικτυακή Σύσκεψη την Τρίτη 18/05 στις 20.00 για να συζητήσει όλο αυτό το δυναμικό αγωνιστών που πραγματοποίησε την Αντιπολεμική Ημέρα Δράσης στις 17/04 τις επόμενες δράσεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας