Η διπλοπρόσωπη Γαλλία κοροϊδεύει και ψεύδεται-Χρεώνει στο Eurogroup έκδοση κοινού χρέους!!!

1604
ανασυγκρότησης

Η  κυβέρνηση της πονηράς διπλοπρόσωπης Γαλλίας συνεχίζει την κοροϊδία πρώτα απ ‘ όλα του γαλλικού λαού και βεβαίως των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου και όλης της Ευρώπης.

Η Γαλλία και ο υπουργός Οικονομικών της Μπρούνο Λεμέρ, αφού πρώτοι πούλησαν τους υπόλοιπους “8” και τα βρήκαν με τη Γερμανία για να απαλείψουν κάθε αναφορά για ευρωομόλογο στην απόφαση του Eurogroup, τώρα, μετά την απόφαση, έρχονται εκ των υστέρων να συνεχίσουν ένα παιχνίδι υποκρισίας και εμπαιγμού του κόσμου που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Μόνο ως κακόγουστο θέατρο, που υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, μπορεί να εκληφθεί η δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σχέδιο “Ταμείου Ανάκαμψης” από την κρίση του κορονοϊού, το οποίο έμμεσα ανοίγει την πόρτα για την κοινή έκδοση χρέους, δήλωσε σήμερα, χωρίς αιδώ για την κατάφωρη παραπλάνηση και αλλοίωση της πραγματικότητας, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, κάνοντας μάλιστα λόγο και ξεπερνώντας κάθε όριο ψεύδους, για γαλλική επιτυχία!

Η δήλωση του Λεμέρ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη απόφαση του Eurogroup, η οποία δεν αναφέρει τίποτα για κοινή έκδοση χρέους και ευρωομόλογο, όπως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την δημόσια εκπεφρασμένη άρνηση της Γερμανίας και της Ολλανδίας σε κάθε ιδέα ευρωομολόγου καθώς και με όλους τους αντικειμενικούς αναλυτές, οι οποίοι τόνισαν ότι οι αποφάσεις του Eurogroup εγκατέλειψαν και παρέπεμψαν στις καλένδες τα ευρωομόλογα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες με τους ομολόγους του στο Eurogroup, ο Λεμέρ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η Ε.Ε. συμφώνησε στο Eurogroup να κινητοποιήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης συνολικά 1 τρισ. ευρώ, κάτι που δεν υπάρχει πουθενά στο κείμενο απόφασης του Eurogroup.

Το μισό από αυτό το ποσό, είπε ο Μπρούνο Λεμέρ, θα είναι διαθέσιμο σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και το υπόλοιπο, το οποίο ανακάλυψε ο ίδιος,  θα προέλθει από ένα νέο κοινό ταμείο ανάκαμψης, το οποίο η Γαλλία έθεσε ως προϋπόθεση για να εγκρίνει το συνολικό πακέτο, όπως είπε.

Αν και θα πρέπει να ακολουθήσουν και νέες διαπραγματεύσεις τους επόμενους μήνες για τις λεπτομέρειες του ταμείου, ο Λεμέρ σημείωσε ότι η τελική συμφωνία υπαινίσσεται, προφανώς στη φαντασία του, διότι στις συμφωνίες δεν υπάρχουν υπαινιγμοί, ότι το Ταμείο θα χρηματοδοτηθεί με κοινό χρέος καθώς δεν υφίσταται κατ’ αυτόν άλλος τρόπος για να χρηματοδοτηθεί η μακροπρόθεσμη οικονοµική ανασυγκρότηση.

Η Γαλλία δια του Μπρούνο Λεμέρ αναδεικνύει για άλλη μια φορά και στο πλαίσιο του μικρομεγαλισμού της, ότι είναι παντελώς αναξιόπιστη και ότι επιχειρεί ματαίως να εμφανίζεται διαρκώς ως, δήθεν, ηγετική δύναμη του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ στην πραγματικότητα είναι “πατερίτσα” της Γερμανίας.

 

Κ.Τ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας