Η Γερουσία απήλλαξε τον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

434
Η Γερουσία απήλλαξε τον Τραμπ

Την απαλλαγή του Τραμπ από την κατηγορία της υποκίνησης της επίθεσης στο Καπιτώλιο αποφάσισε η Γερουσία. Η καταδίκη του πρώην προέδρου φαινόταν άλλωστε αδύνατη, καθώς απαιτούσε διευρυμένη πλειοψηφία των δύο τρίτων, δηλαδή 67 ψήφους, αλλά συγκεντρώθηκαν μόνο 57, αφού μόνον επτά Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ψήφισαν εναντίον του.

Σε μια πρώτη αντίδραση ο Ρεπουμπλικάνος δήλωσε ότι η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας» και συμπλήρωσε ότι «το σπουδαίο, ιστορικό και πατριωτικό κίνημά μας, Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά (Make America Great Again), μόλις άρχισε». «Τους μήνες που έρχονται, θα έχω πολλά πράγματα να μοιραστώ μαζί σας και ανυπομονώ να συνεχίσουμε την απίθανη περιπέτειά μας για το μεγαλείο της Αμερικής» πρόσθεσε, αποφεύγοντας πάντως να διευκρινήσει το πολιτικό μέλλον του.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τους γερουσιαστές που, όπως είπε, «υπερασπίστηκαν περήφανα το Σύνταγμα» και κατήγγειλε τη διαδικασία αποπομπής του, τονίζοντας ότι «κανένας πρόεδρος ποτέ δεν έτυχε τέτοιας μεταχείρισης», κάτι που έλεγε συχνά σε όλη τη διάρκεια της θητείας του. Ο Τραμπ αγνόησε πλήρως στις δηλώσεις του, τούς επτά Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας