Τουρκία: Στήνει σκηνικό Ιμίων στη Ρω-Καστελόριζο-Ο Ε.Μακρόν βάζει φιτίλια στη Μεσόγειο!

1649
μεσόγειο
Ομέρ Τσελίκ-Τουρκικά ΜΜΕ: Ο “αποικιοκράτης” Μακρόν

Σε νέες δηλώσεις προέβη σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Γαλλίας ότι στοχεύει στην αναβίωση αποικιοκρατικών σχεδιασμών της χώρας του στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος αξιωματούχος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: ” Ο Μακρόν συνεχίζει τα αποικιοκρατικά του σχέδια, ενώ ο πρόεδρος μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των καταπιεσμένων, υπερασπίζεται την ειρήνη (!!!) και ανακόπτει αποικιοκρατικούς σχεδιασμούς”.

Τα “αποικιοκρατικά σχέδια” Μακρόν στη Μέση Ανατολή-Βόρειο Αφρική

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η “παρουσία” της Τουρκίας, τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη, χάλασε τα γαλλικά αποικιοκρατικά σχέδια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ η πολιτική παρέμβαση του Ε. Μακρόν στο Λίβανο, μετά τη φονική έκρηξη στην Βηρυτό η οποία περιγράφεται ως “βιομηχανικό ατύχημα” και η πολιτικοοικονομική αλλά και ανθρωπιστική κρίση που έχει κυριεύσει την χώρα, του δίνει την ευκαιρία επιστροφής της γαλλικής επιρροής στην χώρα, με πρώτο-δυτικό αλλά και του Ισραήλ- στόχο την πολιτική απομόνωση και εξουδετέρωση και επιχειρησιακά της Σιιτικής Χεμπολάχ και συνεπώς την μείωση της επιρροής του Ιράν, στη χώρα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη Λιβύη, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος στήριξε τα πολιτικά του σχέδια του για την χώρα, βασιζόμενος στον “πολεμοχαρήηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ, κατηγορώντας τον ότι οι ομαδικοί τάφοι που βρέθηκαν, με την αποχώρηση του LNA από τις παρυφές της Τρίπολης και της Δυτικής Λιβύης, είναι και δική του ευθύνη!

Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος του LNA, Ahmed Al Mismari, ζήτησε την διεξαγωγή αμερόληπτων ερευνών από αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, για να αναζητηθούν ποιοι είναι πραγματικά οι υπεύθυνοι για τις ομαδικές εκτελέσεις.

Η Γαλλία “υπεύθυνη” για την ένταση στη Μεσόγειο!

Ο Ομέρ Τσελίκ όπως και η τουρκική πολιτική γραφειοκρατία, θεωρούν ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η Γαλλία είναι υπεύθυνη για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο τουρκικός στόλος έχει εισέλθει στις θαλάσσιες ζώνες της ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, καθώς υποδαυλίζει τις “μαξιμαλιστικέςεπιδιώξεις (δηλαδή την προάσπιση των ελληνικών θαλάσσιων κυριαρχικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τις πρόνοιες της Συνθήκης Montego Βay (Δίκαιο της Θάλασσας) της χώρας μας!

Ευρωμεσογειακή Σύνοδος. Υπογραφή Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας;

Σήμερα, συνεδριάζει η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος (Med 7), σε μια προσπάθεια αναζήτησης τρόπων για την αντιμετώπιση της πολεμοχαρούς Τουρκίας και συγκρότησης κοινής στρατηγικής εναντίον των νεοθωμανικών σχεδιασμών στην περιοχή. Νωρίτερα, θα συναντούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Εμανουέλ Μακρόν, με στόχο την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας (;) μεταξύ των δύο χωρών.

Βέβαια, μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές και λόγω του αμερικανικού παράγοντα, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, καθώς η ελληνική αποικία της Ε.Ε, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν “δικαιούται” να “διαφοροποιηθεί” σε αγορές αμυντικών εξοπλισμών ούτε εντός της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από άλλες χώρες, π.χ Γαλλία, εκτός των ΗΠΑ και ίσως Γερμανία!

Ήδη, όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προτείνονται τα αμερικανικά F-35 έναντι των 18, προηγμένης τεχνολογίας, γαλλικών αερομαχητικών Rafale, που σύμφωνα και με Ρώσους αναλυτές θα δώσουν υπεροχή στους ελληνικούς αιθέρες για τα πολεμικά αεροσκάφη της χώρας μας.

Και όταν αναφερόμαστε στην απαγόρευση δυνατότητας ελληνικής διαφοροποίησης αγοράς οπλικών συστημάτων από δυτικούς προμηθευτές, είναι προφανές ότι ισχύει και η ΝΑΤΟϊκή απαγόρευση αγοράς ρωσικών υπερσύγχρονων  οπλικών συστημάτων!  Όλοι θυμόμαστε τι έγινε με τους ρωσικούς S-300 που φυλάσσονται από τα τέλη της δεκαετίας του 90 στην Κρήτη!

Η Γαλάζια Πατρίδα του Ερντογάν

Φαίνεται το ελληνικό συστημικό μνημονιακό πολιτικό σύστημα, όπως φάνηκε και σήμερα από το άρθρο του Κ.Μητσοτάκη που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα στους Times του Λονδίνου, στη γερμανική FAZ και στη γαλλική Le Monde, αρνείται να συνηδειτοποιήσει ότι για τον Ταγίπ Ερντογάν δεν υπάρχει αναζήτηση “κοινού εδάφους” μπροστά στο όραμα δημιουργίας της “γαλάζιας πατρίδας“. Όπου ανεβεί η τουρκική σημαία δεν κατεβαίνει από την νεοθωμανική σουνιτική Τουρκία.

Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο Ελληνισμός κινδυνεύει με ολική κατάληψη της Κυπριακής Δημοκρατίας και συρρίκνωση της ελληνικής εδαφικής επικράτειας.

Χθες, από τους Γκρίζους Λύκους του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πραγματοποιήθηκε πορεία στην αιματοκυλισμένη Σμύρνη, όπου ζητούσαν την “απελευθέρωση” και την επιστροφή των Δωδεκανήσων στην τουρκική μητρόπολη(!)…

Σε νέες δηλώσεις του εναντίον της χώρας μας, μεταξύ άλλων, τονίζει: ” Πρέπει να γίνει γνωστό πως οι επιδιώξεις της Ελλάδας στις ακτές μας, αποτελούν προφανή γλώσσα πολέμου. Όσοι παραβιάζουν, αρνούνται ή καταλαμβάνουν την υφαλοκρηπίδα μας, τα ύδατα μας ή κάθε χαρακτηριστικό της κυριαρχίας μας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα για τα ιστορικά τους λάθη“…

Και για να μην έχουμε αυταπάτες, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα “εποφθαλμιά” 21 ελληνικά νησιά…..

Χθες, ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt ανέβασε στον Twitter του τις νέες δηλώσεις του εκπρόσωπου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Με την ίδια προκλητική πολεμοχαρή ρητορική, αντίστοιχη των πολιτικών κυβερνητικών αξιωματούχων της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης , Mustafa Sentop, στην ομιλία του στο σώμα του κοινοβουλίου δήλωσε:

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να “εποφθαλμιά” τη γη μας ή έστω μια σταγόνα νερού από την γαλάζια πατρίδα μας.

Θα το βγάλουμε αυτό το μάτι. Η Τουρκία έχει την ισχύ και τη δύναμη να το κάνει. θα είναι πιο ισχυρό, από ότι ήταν πριν 100 χρόνια.

Με αυτή την οπτική, καλώ την γείτονα Ελλάδα να λειτουργήσει με “κοινή λογική” σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, να τηρήσει τις Συμφωνίες και να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στα νησιά (!!!) και στη Μεσόγειο“.(!!!).

 Στο Καστελόριζο στήνεται σκηνικό Ιμίων όπως και στη Ρω!

Το σεισμογραφικό πλοίο, πλέον είναι γνωστό, κινείται προς Καστελόριζο. Εκεί στοχεύει η αναθεωρητική τουρκική πολιτική. Εκεί, στο σύμπλεγμα Στρογγύλης Μεγίστης, ενώνονται οι ΑΟΖ του Ελληνισμού (Ελλάδας-Κύπρου).

Στα τουρκικά παράλια, στο Κας, συνεργεία Τούρκων δημοσιογράφων προσπαθούν να στήσουν σκηνικό Ιμίων.

Συγκεκριμένα, μεταδίδοντας εικόνες μέσω των συνδέσεων τους, ακόμα και με μουσικό υπόβαθρο οθωμανικά εμβατήρια(!), προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα απειλής από την πατρίδα μας!

Δείτε βίντεο από το τουρκικό δίκτυο Α Ηaber:

Στη Ρω, τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στήνουν νέο σκηνικό έντασης προβάλλοντας εικόνες με Έλληνες στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, TRT Haber,σε ανταποκρίσεις του κατηγορεί την Ελλάδα ότι κλιμακώνει την επιθετικότητα της (!) τόσο επιχειρησιακά, με τον στρατό της να μετατρέπει κτίσματα σε στρατιωτικά φυλάκια στο νησί της Ρω, εκτός του Καστελόριζου, όσο και στο διπλωματικό πεδίο.


Η φωνή της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβρη του 1955

Τελειώνω αυτό το σημείωμα, με το άρθρο του Ανδρέα Λαμπίκη, εκδότη της εφημερίδας “Ελεύθερης Φωνής στην Κωνσταντινούπολη“, που δημοσιεύτηκε στις στις 14-9-55 με τίτλο «Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου της Ρωμιοσύνης» που, πλέον, αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο:

«…Το έχει φαίνεται γραμμένο η μοίρα της Ρωμιοσύνης κάθε 10 ή δεκαπέντε χρόνια, να
δέχεται το Γένος μας, ένα σκληρό και καταστρεπτικό χτύπημα… Ας σταθούμε … σε
μερικούς σταθμούς : 1921-22. Η Ρωμιοσύνη ζει ώρες αβεβαιότητας και τρόμου. Οι
μέρες όμως εκείνες περνούν κι’ έρχονται τα χρόνια σκληρής δουλειάς για μια νέα
αυτοδημιουργία, η οποία και πραγματοποιείται. Έρχεται το χτύπημα της φωτιάς, και σε
μία νύχτα καταστρέφει τα περίφημα Τάταυλα, αφήνοντας χιλιάδες Ρωμέικες οικογένειες
στο δρόμο. Ακολουθεί μια νέα τραχεία περίοδος ανασυγκροτήσεως … Οι εστίες
ξαναφτιάχνονται, οι πληγές γιατρεύονται. Και να ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
φτάνει. Μαζί μ’ αυτόν και το φοβερό ‘’βαρλίκη’’, οι ομαδικές στρατολογίες, οι πορείες
στο Ασκάλε. Περνούν όμως οι τρομακτικές εκείνες μέρες … Η Ρωμιοσύνη εργάζεται,
εργάζεται όλο και εργάζεται … Έρχεται όμως η 6η Σεπτεμβρίου του 1955 και
μηδενοποιεί μέσα σε τρεις ώρες – από τις 20 ως τις 23 – τον κόπο 14 χρόνων. Η
Ρωμιοσύνη πάλι γέρνει κάτω από το βάρος των ανηλεών χτυπημάτων …

Κουρασθήκαμε πια να χτιζόμαστε την ημέρα και να γκρεμιζόμαστε τη νύχτα. Ζητούμε
την ασφάλεια μας. Την ασφάλεια των σπιτιών και των παιδιών μας. Κανείς δεν έχει το
δικαίωμα να μας αμφισβητήσει το ελάχιστο αυτό δικαίωμά μας …».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας