Η Α.Λινού αναδεικνύει εγκληματικές πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης: Ανακρίβεια στον αριθμό κρουσμάτων

1278
αναδεικνύει εγκληματικές πολιτικές ευθύνες
«Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω», δήλωσε η Αθηνά Λινού, αναφορικά με τα τεστ που διεξάγονται για τον κορονοϊό

 

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τώρα πλαφόν στην τιμή για το τεστ του κορονοϊού σχολίασε η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τεστ μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι είχαν τα χρήματα. Το ίδιο συνεχίζεται και αυτήν τη στιγμή. Επίσης, υπήρχε ανακρίβεια όσον αφορά στα κρούσματα… Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω».

Μιλώντας στον ANT1, η κυρία Λινού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες στη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τεστ κορονοϊού με αποτέλεσμα, όπως είπε, να υπάρχουν ανακρίβειες στους αριθμούς των κρουσμάτων.

«Στα τεστ κορονοϊού προστέθηκε μία ανισότητα. Μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι είχαν τα χρήματα. Το ίδιο συνεχίζεται και αυτήν τη στιγμή. Επίσης, υπήρχε ανακρίβεια όσον αφορά τα κρούσματα. Μετράμε τα κρούσματα μόνο σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα. Δεν με πείθει αν είχαν ή δεν είχαν προβλήματα στα ένα ή δύο αρχεία. Σημασία έχει ότι δεν έχουμε στοιχεία. Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Ντρέπομαι που το λέω», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αθηνά Λινού.

«Δεν έχουμε δύο δείγματα την εβδομάδα για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα. Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά σοβαρά κρούσματα και πίεση στο σύστημα υγείας. Εάν το ξέραμε αυτό πριν τρεις μήνες, μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αλλά θα ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας