Η Αυστρία αρνείται επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία, λέει ο ακροδεξιός Υπ.Εξ. της

1345
αυστρία
Ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας υπoστηρίζει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να δεχθεί πίσω κανέναν πρόσφυγα «για τον οποίο δεν είναι αρμόδια».

Η Αυστρία δεν πρόκειται να δεχθεί πίσω κανέναν πρόσφυγα για τον οποίο «δεν είναι αρμόδια», «τελεία και παύλα», τονίζει κατηγορηματικά σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Oesterreich, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χέρμπερτ Κικλ, του συγκυβερνώντος — με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτςακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Σχολιάζοντας εξαγγελίες του Γερμανού ομολόγου του Χορστ Ζεεχόφερ ότι θα ζητηθεί από την Αυστρία σύναψη συμφωνίας για μαζική επανεισδοχή στη χώρα αιτούντων άσυλο από την Γερμανία, ο Χέρμπερτ Κικλ επισημαίνει πως υπήρξαν δύο συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του, και τις δύο φορές ο Χορστ Ζεεχόφερ υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται να στείλει πίσω κανένα πρόσφυγα για τον οποίο δεν είναι αρμόδια η Αυστρία.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, τώρα πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με την Ιταλία και την Ελλάδα, στις οποίες βρίσκεται η αρμοδιότητα σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, και για το λόγο αυτό η Γερμανία έχει «καλά τα χαρτιά» για τις διαπραγματεύσεις με αυτές τις δύο χώρες.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος, αποσαφηνίζοντας πως δεν πρόκειται να υπογράψει «ούτε σε εκατό χρόνια, μία συμφωνία που θα είναι σε βάρος της Αυστρίας», ανακοινώνει ότι μελλοντικά θα αυξηθεί γενικά η συχνότητα των ελέγχων στα νότια σύνορα της χώρας, κάτι που, βεβαίως, συνιστά για πολλοστή φορά παραβίαση της Συνθήκης του Σένγκεν, κάτι που εδώ και μερικά χρόνια γίνεται συστηματικά, βεβαίως, όχι μόνο από την Αυστρία, αλλά και από αρκετές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει, θα αποφορτιστεί η κατάσταση για την Αυστρία και την Γερμανία, και η πίεση θα μεταφερθεί παρακάτω, εκεί όπου ανήκει ο προβληματισμός, δηλαδή στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο ακροδεξιός Υπ.Εξ. της Αυστρίας παραδέχεται κυνικά, ότι η χώρα επιδιώκει τη μεταφορά όλου του βάρους του μεταναστευτικού-προσφυγικού ρεύματος προς την Ευρώπη στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αυτές δηλαδή που μαστίζονται περισσότερο από τις άλλες από οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η «ηρεμία» των «φιλήσυχων» και, σε σαφώς καλύτερη οικονομική κατάσταση, πολιτών των χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας