Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει πρόστιμα και προσαγωγές για πολιτική δράση

1210
πρόστιμα
Το δικαίωμά της πολιτικής δράσης δεν αναστέλλεται !

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει τα πρόστιμα και οι προσαγωγές σε ανθρώπους που συμμετέχουν σε δράσεις αλληλεγγύης, σε ενημερώσεις και σε παρεμβάσεις  για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, των εργασιακών και δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.

Χθες Σάββατο 11/04 προσήχθησαν ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Νίκου και άλλα 8 μέλη της αριστερής αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου», που έκαναν ενημέρωση έξω από σούπερ μάρκετ στο Α.Τ. Ζωγράφου, με εντολή της ΓΑΔΑ! Στην επιχείρηση συμμετείχαν πλήθος αστυνομικών, μηχανές ΔΙΑΣ και 4 περιπολικά. Ενώ, επιβλήθηκε σε όλα τα μέλη της κίνησης πρόστιμο.

Την Πέμπτη το πρωί επιβλήθηκε πρόστιμο στα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. που επισκέφθηκαν το Α.Τ. Περιστερίου προκειμένου να ενημερωθεί για την απεργία πείνας που έκαναν οι κρατούμενοι μετανάστες φοβούμενοι ότι στις συνθήκες συνωστισμού στο κελί κινδύνευαν από κορονοϊό. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Θοδωρής Μεγαλοικονόμου ψυχίατρος, Αντωνία Βαφειάδου πρ. δημοτική σύμβουλος Περιστερίου της Αριστερής κίνησης Περιστερίου, Χρήστος Βαφειάδης καθηγητής και ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Κίνησης Ίλιου Δημήτρης Γεωργίου, γιατρός καρδιολόγος. Είχαν, μάλιστα, μαζί τους μέσα προστασίας για να δώσουν στους κρατούμενους και ιατρικό εξοπλισμό.

Την Πέμπτη το απόγευμα, επίσης, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ που επισκέφτηκε το Α.Τ. Γλυφάδας για να διαμαρτυρηθεί  για τις συνθήκες κράτησης και την απεργία πείνας κρατούμενων μεταναστών. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της “Ανταρσία στις γειτονιές της ΑθήναςΠ. Κωνσταντίνου και ο Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας.

Την Τρίτη 7/4, μέρα δράσης για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μετά από κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ ξεδιπλώθηκαν από την κυβέρνηση επιχειρήσεις βίας και τρομοκρατίας.

Είχαμε παρουσία των ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό, αστυνομικών δυνάμεων σε άλλα και κυβερνητική τρομοκρατία με επιβολή προστίμων σε διάφορες περιοχές, όπως :

  • Στη Ν. Σμύρνη, που έγινε προσαγωγή με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε “παράνομη συγκέντρωση με ντουντούκα” και επιβλήθηκαν πρόστιμα στο Γιάννη Φραγκούλη, δημοτικό σύμβουλο και μέλη της κίνησης «Μια πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της πόλης».
  • Στη Θεσσαλία οργίασαν με πρόστιμα σε γιατρούς και αγωνιστές/στριες που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα στην Καρδίτσα ασκήθηκε βία και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 9 αλληλέγγυους στον αγώνα των υγειονομικών, μέλη συλλόγου οπαδών τοπικής ομάδας, που μετά την αποχώρηση όσων συμμετείχαν στην δράση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο, παρέμειναν για να δώσουν αίμα. Στα Τρίκαλα αστυνομικό μπλόκο έκοψε πρόστιμο σε 3 που κατευθυνόταν προς το Νοσοκομείο.Στη Λάρισα εμφανίστηκε κλούβα των ΜΑΤ στη συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στο Βόλο επίσης έκοψαν πρόστιμα σε αλληλέγγυους στο νοσοκομείο.
  • Στη Λέσβο δεκάδες αστυνομικοί στάλθηκαν να παρακολουθήσουν και να παρεμποδίσουν τη συμβολική κινητοποίηση που έγινε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μάλιστα με προκλητικό τρόπο έφτασαν στο σημείο να καταγράφουν για φακέλωμα όσους και όσες συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
  • Να σημειώσουμε ότι όλοι και όλες στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα είχαν τα απαραίτητα έγγραφα και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας. Ενώ, οι κυβερνητικές και αστυνομικές ενέργειες, που έγιναν στο όνομα της δημόσιας υγείας, παραβίαζαν ακόμα και τους στοιχειώδεις κανόνες των αποστάσεων, όπως σήμερα κατά την προσαγωγή στου Ζωγράφου!

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω στημένα δημοσιεύματα, φέικ νιους κ.ο.κ. και να απαντήσει! Έχει ανασταλεί η πολιτική και συνδικαλιστική δράση; Οι εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, οι εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων θα προσάγονται επειδή η «πολιτική και συνδικαλιστική δράση δεν συνιστά λόγο μετακίνησης», όπως μονότονα επαναλαμβάνουν τα αστυνομικά όργανα, ομολογώντας ότι οι εντολές που έχουν οδηγούν στην κατάργηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών; Μήπως η πολιτική δράση επιτρέπεται μόνο για τους κυβερνητικούς και απαγορεύεται για κάθε φωνή αντίστασης;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απόπειρα της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα μέτρα απαγόρευσης που έχει επιβάλλει, σαν πρόσχημα για την κατάργηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Την ίδια στιγμή η ίδια συνεχίζει την επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με την αναγγελία της συνέχισης των πλειστηριασμών, με τη συνέχιση της ασυδοσίας των τραπεζών, με τα νέα μέτρα ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, τις παραχωρήσεις και τις απευθείας αναθέσεις στο κεφάλαιο δημόσιας περιουσίας και λειτουργιών που γίνεται όλες αυτές της ημέρες. Επίσης την ίδια ώρα που συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αποσυμφόρησης κρίσιμων χώρων (στρατόπεδα, στρατόπεδα προσφύγων κλπ), κοινωνικής προστασίας των εργαζόμενων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα σωματεία και τις οργανώσεις της Αριστεράς να καταγγείλουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της πάλης των εργαζόμενων.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας για το δικαίωμα στην υγεία, την δουλειά και τις δημοκρατικές ελευθερίες δεν αναστέλλεται, συνεχίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας