Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα εχθρική προς τους λαούς Βενεζουέλας και Ελλάδας

1771
τσίπρα

Μόλις χθες σχολιάζαμε από την ίδια αυτή σελίδα την προκλητική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την αμερικανόδουλη ελληνική κυβέρνηση ως δήθεν αλληλέγγυα προς τον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας και τον νόμιμο πρόεδρο Μαδούρο. 

Σήμερα φρόντισε ο ίδιος ο Γιώργος Κατρούγκαλος να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την πλήρη συναίνεση στο τελεσίγραφο της Ε.Ε. προς τον πρόεδρο Μαδούρο:

“Η αλήθεια είναι ότι όχι απλώς δεν αποκλίνει η θέση μας από τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις αυτές”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της αμερικανόδουλης κυβέρνησης Τσίπρα.

Ταυτόχρονα, επίσημοι διπλωματικοί κύκλοι της Αθήνας ξεκαθάριζαν ότι “η Ελλάδα εξ αρχής υποστήριζε τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, μετά την ανάληψη ευρωπαϊκής διπλωματικής πρωτοβουλίας που θα διασφαλίζει τις συνθήκες για την δημοκρατική και δίκαιη διεξαγωγή τους. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν και κατανοούν τη λογική αυτή θέση της χώρας μας και ουδέποτε εξέφρασαν παράπονα, ούτε ασφαλώς προέβησαν σε σχετικό διάβημα“.

Σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός θέτει σε απροκάλυπτη αμφισβήτηση την εθνική και λαϊκή κυριαρχία σε μια χώρα ανεξάρτητη, όπως η Βενεζουέλα, η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης Τσίπρα με τα σχέδιά του φανερώνει και το ποια είναι η αντίληψή της και για την εθνική και λαϊκή κυριαρχία στην ίδια τη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας