Η αβεβαιότητα του κορονοϊού ωθεί τα διεθνή χρηματιστήρια στο «κόκκινο»

940
πανδημίας

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα χρηματιστηριακά ταμπλό, εν μέσω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας γύρω από την πορεία της κρίσης του κορονοϊού.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα τα χρηματιστήρια διεθνώς, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τις παγκόσμιες εξελίξεις, έχοντας το βλέμμα στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο φόβος ενός δεύτερου κύματος πανδημίας, η αβεβαιότητα γύρω από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά και οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία, ρίχνουν σήμερα τις ευρωαγορές στο «κόκκινο», με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να γνωρίζει απώλειες της τάξης του 1,6%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες των ευρωπαϊκών ταμπλό, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,3%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 2,3% και ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες κοντά στο 2%.

Αυτά, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να αποτελεί τη «νούμερο 1» ανησυχία, με τα κρούσματα παγκοσμίως ολοένα να αυξάνονται και να ξεπερνούν πλέον τα 4,2 εκατομμύρια, ενώ οι νεκροί είναι περισσότεροι από 280.000.

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι δείκτες και στη Wall Street, ύστερα από το «καμπανάκι» του επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve-Fed) για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αβεβαιότητα που κυριαρχεί. Πάντως, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία θα μπορούσε να λάβει θετική ώθηση, όταν η κρίση του κορονοϊού τεθεί υπό έλεγχο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση άνω των 200 μονάδων, ενώ ο S&P 500 γνωρίζει ηπιότερες απώλειες και ο τεχνολογικός Nasdaq «παίρνει πίσω» τις αρχικές απώλειες και εισέρχεται σε θετικό έδαφος, κερδίζοντας 0,39%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας