Η αβάσταχτη ιλαρότητα των ευρωψηφοδελτίων τους

2155
τουρισμού
Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά ο Αλέξης Γεωργούλης. Αυτός με ειλικρίνεια δήλωσε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με την Νέα Δημοκρατία για να είναι υποψήφιος στο δικό της ευρωψηφοδέλτιο.

Δεν προχώρησαν οι συζητήσεις, κινήθηκε με ταχύτητα ο ΣΥΡΙΖΑ και έκλεισε μαζί του. Κάπως έτσι γίνονται οι συζητήσεις για να κλείνουν μεταγραφές στο ποδόσφαιρο και δουλειές στο θέατρο. Δεν βγήκε ο κ. Γεωργούλης να δηλώσει ότι από μικρός ήταν αριστερός ή ότι ήταν οργανωμένος στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, οι του κυβερνητικού κόμματος προφανώς ήξεραν ότι είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της δεξιάς στην Λάρισα. Ήξεραν λοιπόν αλλά δεν πτοήθηκαν. Ήθελαν ένα αστέρι της τηλεόρασης και του θεάτρου να κοσμήσει το ψηφοδέλτιό τους. Όλα τα άλλα περί «Προοδευτικής Συμμαχίας» και… μάχης για να μην εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν ο Βέμπερ δεν ήταν επιχειρήματα που έπεισαν τον κ. Γεωργούλη ούτε ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ αν θα τα μάθει απέξω για να τα ερμηνεύει. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι να τον δείχνουν.

Να μαζεύουν καμία επιπλέον ψήφο κι ας είναι απολιτική. Γνωρίζουν πως όλες οι ψήφοι σε μια κάλπη πέφτουνε. Το ίδιο μετράνε την ώρα της καταμέτρησης. Τα υπόλοιπα είναι για τις κομματικές συγκεντρώσεις και για να κινητοποιείται η βάση του κόμματος ώστε να μην είναι μισοάδεια τα κλειστά γήπεδα στα οποία μιλάει ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας. Διότι περί αρχηγού πρόκειται. Στο κάτω της Γραφής, γιατί είναι προς κριτική η επιλογή του Αλέξη Γεωργούλη την ώρα που ο κ. Κουρουμπλής συναγελάζεται με τον ρατσιστή και ομοφοβικό μητροπολίτη Αμβρόσιο προκειμένου να στείλει στην (προσωπική του) κάλπη κάποιες ψήφους πιστών που θα συγκινηθούν από τις κοινές φωτογραφίες και τους φιλόφρονες λόγους ενός παπά-φασίστα. Ο τρόπος που συγκροτήθηκε και ορισμένα από τα πρόσωπα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές δείχνει ότι ο κυνισμός ποδοπατάει αρχές, αξίες και προτάγματα. Νυν υπέρ πάντων η πολιτική επιβίωση. Η λογική είναι «μαζεύουμε από παντού και με κάθε τρόπο» για να περιορίσουμε την εκλογική ήττα.

Πρώτα συντάσσουμε και ψηφίζουμε την τροπολογία που έμεινε γνωστή ως τροπολογία Κουντουρά-Δανέλη για να έχουμε και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο και μετά πάνε να μαζεύψουν από παντού. Το γέλιο που σκορπούν με τα καμώματά τους είναι πικρό. Σε αντίθεση με το γέλιο που σκορπά απλόχερα ο υποψήφιος της Νέα Δημοκρατίας Bερούτης Αγησίλαος ο οποίος στο φυλλάδιό του, μας ενημερώνει ότι έχει «τρία παιδιά και μία γυναίκα»! Τουλάχιστον αυτός έχει συνείδηση σε ποιους απευθύνεται και για ποια πράγματα πρέπει να… τους διαβεβαιώσει ώστε να σπεύσουν να τον τιμήσουν με την ψήφο τους.

Αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό έρχεται να επικυρώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος καλεί τους πολίτες με την ψήφο τους να ρίξουν τους κομουνιστές από την εξουσία. Πάνω στον οίστρο του δεν λέει ότι μαζί με αυτούς τους… «κομμουνιστάς» ψήφισε το τρίτο μνημόνιο. Ότι τους έβγαλε το καπέλο που συνεργάζονται άψογα με τους ισραηλινούς του Νετανιάχου και τους αμερικανονατοϊκούς φίλους του. Οι δυο πόλοι του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τρόπους για να μας δείξουν … πόσο διαφέρουν μεταξύ τους. Οσο πιο πολύ φωνασκούν στα τηλεπαράθυρα και στις κομματικές συγκεντρώσεις τόσο πιο πολύ οι τρόποι και τα πρόσωπα που επιλέγουν τους καθιστούν πανομοιότυπους. Πρόκειται για την αβάσταχτη ιλαρότητα των ευρωψηφοδελτίων (τους)…

*Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας