Μάνμπιτζ: Η άμυνα στον συριακό στρατό. Αποχώρησαν οι Κούρδοι μαχητές

1381
μάνμπιτζ

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, ότι “περίπου 400 Κούρδοι μαχητές” αποχώρησαν από την περιοχή της Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία, λίγες μέρες μετά την ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στα περίχωρα της περιοχής.

Η εγκατάσταση συριακών δυνάμεων έγινε ως ανταπόκριση στην έκκληση που απηύθυναν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), για την υπεράσπιση της περιοχής από πιθανή επίθεση από την Τουρκία.

Η Μάνμπιτζ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα και η τοποθεσία της θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου διασταυρώνονται οι τρεις εδαφικοί τομείς υπό την επιρροή της Ρωσίας, της Τουρκίας και (προς το παρόν) των ΗΠΑ.

Με την επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, που αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχουν προκληθεί ανησυχίες για το ποιες δυνάμεις θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό που δημιουργείται. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιφέρειά της, ενώ η Τουρκία συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα και απειλεί να επιτεθεί στην πόλη.

Στις 28 Δεκεμβρίου το YPG επιβεβαίωσε την απόσυρση των δυνάμεών του από την περιοχή ενώπιον των τουρκικών απειλών και κάλεσε το συριακό στρατό να επανέλθει στις θέσεις του. Την ίδια μέρα η Δαμασκός ανακοίνωσε την ανάπτυξη κυβερνητικών δυνάμεων στα περίχωρα της Μάνμπιτζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας