Η Άγκυρα απαντά στη Μόσχα: ”Θα πουλάμε Βayraktar όπου θέλουμε”

Θα πουλάμε Βayraktar όπου θέλουμε'


Δεν έχει τέλος η σύγκρουση Τουρκίας-Ρωσίας. Στη Μόσχα επικρατεί οργή για τις ενισχύσεις που στέλνει η Άγκυρα σε Πολωνία-Ουκρανία. Η Τουρκία όχι μόνο όμως δεν κάνει πίσω, αλλά μέσω Τσαβούσογλου, στέλνει μήνυμα στη Μόσχα για το ζήτημα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu απάντησε στους ισχυρισμούς της Ρωσίας σχετικά με την πώληση των Bayraktar TB-2 στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι η πώληση αεροσκαφών στην Ουκρανία ”δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν, διότι είναι απλώς εμπόριο.

Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για τα drone που πουλήσαμε στην Ουκρανία.Εμείς δεν είπαμε σε κανέναν, γιατί πουλάς; Οι συμφωνίες με την Ουκρανία έγιναν χρόνια πριν, δεν είναι καινούργιες. Η Ρωσία δίνει πυραύλους στη Συρία και σε πολλές άλλες χώρες. Εμείς ούτε μία μέρα δεν ρωτήσαμε και αυτό διότι πρόκειται για συμφωνία δύο χωρών.

Τα λόγια του Çavuşoğlu ήρθαν σε απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία φέρεται να «τροφοδοτεί τα στρατιωτικά συναισθήματα» της Ουκρανίας, καθώς και «ενθαρρύνει επιθετικές πρωτοβουλίες στην Κριμαία», τις οποίες η Ρωσία θεωρεί επίθεση στην «εδαφική της» ακεραιότητα.”

Ταυτόχρονα, ο Çavuşoğlu πρόσθεσε ότι η θέση της Τουρκίας σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας είναι γνωστή.

Απάντηση Μόσχα μέσω Σοϊγκού σε ΝΑΤΟ-Τουρκία

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας,  ανακοίνωσε ότι, σε απάντηση στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα, η Ρωσία θα αντιδράσει προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπάρχουσα και αυξανόμενη απειλή από τη Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία. Σύμφωνα με τον Σοϊγκού , οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κοντά στα δυτικά σύνορα θα ενισχυθούν σημαντικά – κατά τους επόμενους μήνες.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ ενεργεί πολύ προκλητικά, αναπτύσσοντας τα πολεμικά της πλοία κοντά στις ρωσικές ακτές, καθώς και στέλνοντας βομβαρδιστικά στα ρωσικά σύνορα, κάτι που απαιτεί την υιοθέτηση κατάλληλων μέτρων.

Η Ρωσία θα αναπτύξει επιπλέον συστήματα πυραύλων και συστήματα αεροπορικής άμυνας στα δυτικά σύνορα, τα οποία θα διασφαλίσουν την ασφάλεια στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης απειλής από το ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας