Ηράκλειο: Σε ινδικά και ελληνικά ιδιωτικά συμφέροντα το νέο αεροδρόμιο

1227
ηράκλειο

Την παραχώρηση του διεθνούς αεροδρομίου «Νέον Ηράκλειον» στο Καστέλι, στην Κρήτη, σε ελληνικά και ξένα συμφέροντα σηματοδοτεί η υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 180 εκατ. ευρώ με την ΕΤEπ για την κατασκευή του.

Το νέο αεροδρόμιο θα συνδιαχειρίζεται το Ελληνικό Δημόσιο και η κοινοπραξία της ελληνικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ινδικής GMR, η οποία θα διατηρεί το πλειοψηφικό ποσοστό και το management της εταιρείας εκμετάλλευσής τους.

Ενώ το ελληνικό Δημόσιο θα κατέχει το 46%, το 54% περιέρχεται στην ιδιωτική κοινοπραξία, που υπέβαλε προσφορά ύψους 480 εκατ., για την κατασκευή του αεροδρομίου.

Το νέο αεροδρόμιο μπορεί να χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας για την Κρήτη, δεδομένου ότι θα αντικαταστήσει το υπάρχον αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο είναι το 2ο μεγαλύτερο της Ελλάδας με 8 εκατ. επιβάτες αλλά κανένας σχεδόν δεν λέει τίποτα για το γεγονός ότι το αεροδρόμιο αυτό θα καταστρέψει μια πανέμορφη και πολύ εύφορη πεδιάδα της Κρήτης, ένα ιστορικό χώρο και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της παραγωγικής αυτής περιοχής θα πνιγούν μέσα στους ρύπους, το κυκλοφοριακό χάος και τους θορύβους, γιατί κυβερνήσεις και συμφέροντα ευνοούν “φαραωνικά” κερδοσκοπικά κατασκευάσματα  και όχι λιτά , εύχρηστα και αποτελεσματικά έργα με πολύ λιγότερο κόστος, για τα οποία είχαν γίνει σχετικές προτάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας