Οι ΗΠΑ στέλνουν Chinook στην Τουρκία, ενώ “γράφουν” κανονικά την Ελλάδα

475
στέλνουν Chinook στην Τουρκία

ΗΠΑ: “Είμαστε περήφανοι που απαντήσαμε στο αίτημα της Τουρκίας. Θαυμάζουμε το θάρρος σας να σβήσετε τις φωτιές”.

Εντύπωση προκαλεί η στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας, καθώς στην μάχη για τις φωτιές μας έχει στείλει μόνο, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-8 Poseidon το οποίο χρησιμοποιείται για την επιτήρηση και τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών στην χώρας μας.

Την ίδια στιγμή, οι τρεις ιπτάμενοι ρωσικοί γίγαντες Beriev-200 και Ilyushin il-76 θα επιχειρήσουν μαζί σήμερα για την κατάσβεση της φωτιάς στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Το θέμα όμως έχει προεκτάσεις, καθώς σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία, η Αμερικανική Διοίκηση Ευρώπης πρόκειται να στείλει στην Τουρκία δύο ελικόπτερα CH-47 “Chinook” εξοπλισμένα με ειδικούς κάδους νερού για αποστολές αεροπυρόσβεσης. 

Είπατε κάτι; Εδώ η επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής: 

Είμαστε περήφανοι που απαντήσαμε στο αίτημα της Τουρκίας στις προσπάθειες καταστολής των πυρκαγιών. Μέσω της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Τουρκίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης δύο ελικοπτέρων CH-47 “Chinook” εξοπλισμένα με ειδικούς κάδους νερού, για να βοηθήσουν την Τουρκία να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες θαυμάζουν το θάρρος όλων όσων βρίσκονται στην Τουρκία για να σβήσουν τις φλόγες. Η συμβολή μας σε αυτήν την προσπάθεια ενσαρκώνει τις αμερικανικές αξίες και τη συμπόνια στο εξωτερικό. Ως συνέχεια της διαρκούς φιλίας ΗΠΑ-Τουρκίας, είμαστε δίπλα στον ΝΑΤΟϊκό μας σύμμαχο”!

Γι’ αυτό ο κ. Μενέντεζ, όπως αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα, ζήτησε με επιστολή του πρόσθετη υποστήριξη στην Ελλάδα, στις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται αυτήν τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα!

Η Ελλάδα είναι ένας στενός και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Προτρέπω τη διοίκηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποστηρίξει τον λαό της Ελλάδας την στιγμή που το έχουν ανάγκη”, δήλωσε ο κύριος Μενέντεζ, επικροτώντας την ανάπτυξη αεροσκαφών P8 στην Ελλάδα από το Υπουργείο Άμυνας για την καλύτερη επίγνωση της κατάστασης σχετικά με τις απειλές των πυρκαγιών στις υποδομές και κατοικημένες περιοχές. ”Αυτές οι προσπάθειες έχουν σώσει ζωές και παροτρύνω το Τμήμα να εκπληρώσει επιπλέον αιτήματα για βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ελικοπτέρων CH-47”.

Ελπίζουμε οι ”φύλακες” του διαδικτύου, να μην βγάλουν και αυτή την είδηση ως fake, θα επανέλθουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας