ΗΠΑ «σπρώχνουν» ΕΕ σε ενεργειακό «χειμώνα» για να πουλήσουν πανάκριβο LNG

698
σε ενεργειακό «χειμώνα» για να πουλήσουν

Oι Αμερικανοί δημιούργησαν μία σκόπιμη ενεργειακή κρίση μέσω της με το «έτσι θέλω» πολεμικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία.

Μία κλιμάκωση που οφείλεται εξολοκλήρου στους Αμερικανούς οι οποίοι με την βοήθεια των ελεγχόμενων ΕΕ και παίζοντας με το συλλογικό ασυνείδητο των μαζών, έχουν «βαφτίσει» την δική τους επιθετικότητα ως… «ρωσική».

Στόχος των Αμερικανών η με κάθε μέσο και τρόπο κατάληξη σε πόλεμο του ουκρανικού ζητήματος, αντίθετα των Ρώσων ο στόχος είναι να την αποφύγουν.

Φυσικά σκοπεύουν οι Αμερικανοί να αυξήσουν τόσο πολύ τις τιμές του αερίου ώστε το δικό τους να φαίνεται πλέον «φθηνό» ενώ προκαλώντας διακοπή της ροής του ρωσικού αερίου στην ΕΕ θα δημιουργήσουν τεχνητό έλλειμμα ενέργειας σε περίοδο χειμώνα που «τσακίζει» κόκκαλα, οπότε το κενό αυτό θα καλυφθεί από… το αμερικανικό LNG (λέμε τώρα γιατί δεν επαρκεί).

Περισσότερα από 20 δεξαμενόπλοια φυσικού αερίου έχουν αποπλεύσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ευρώπη εν μέσω προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουάσιγκτον να βρουν μια εναλλακτική λύση στη ρωσική προμήθεια καυσίμων, αναφέρει η αμερικανική «The Wall Street Journal».

Η εφημερίδα τονίζει ότι αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ψάχνουν τώρα να βρουν βραχυπρόθεσμες εναλλακτικές λύσεις για την αναπλήρωση των αναλωμένων καυσίμων στη γηραιά ήπειρο, εν αναμονή της πιθανότητας διακοπής του εφοδιασμού από τη Ρωσία σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «περισσότερα από 20 δεξαμενόπλοια φυσικού αερίου κατευθύνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ευρώπη» και πρόσθεσε, με βάση τα στοιχεία της Vortexa Analytics, ότι 33 άλλα δεξαμενόπλοια μπορεί να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, αλλά αυτό «θα αντισταθμίσει μόνο ένα μέρος» των ρωσικών προμηθειών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Κλέι Σίγκελ.

Η εφημερίδα επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πραγματοποίησαν βιντεοκλήσεις με αξιωματούχους σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να πείσουν αγοραστές στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και άλλες χώρες που έχουν ήδη πληρώσει για τις προμήθειες που είχαν δεσμεύσει, για να επιτρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να τις μεταφέρουν στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν επισκέψεις στη Ντόχα και το Μπακού, ή κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη πραγματοποιήσει, σε μια προσπάθεια να κανονίσουν πρόσθετες προμήθειες, υπό το φως του ελέγχου από τη Ρωσία του 40% των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η εφημερίδα.

Επιπρόσθετα, η Washington Post, επικαλούμενη ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν συνομιλίες με μεγάλους προμηθευτές φυσικού αερίου στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την ετοιμότητά τους για «προσωρινή αύξηση» της παραγωγής φυσικού αερίου. για την Ευρώπη.

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε προηγουμένως σε δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον αναζητά εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου για την Ευρώπη σε περίπτωση που διακοπεί η διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, ενώ η διακοπή των εξαγωγών μέσω άλλων οδών θεωρείται λιγότερο πιθανό σενάριο.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι έχει εκπληρώσει πάντα τις συμβατικές της υποχρεώσεις για προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη και δεν έχει δώσει ποτέ κανέναν λόγο να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της.

Η Ρωσία αρνείται επίσης κατηγορηματικά τις κατηγορίες από τη Δύση και την Ουκρανία ότι προετοιμάζονται για «επιθετικές ενέργειες», λέγοντας ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε κανένα μέρος και ότι οι ισχυρισμοί της «εισβολής» χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την ανάπτυξη περισσότερων όπλων και εξοπλισμών στο ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας