Ηγέτης Καταλονίας: Η ανακήρυξη ανεξαρτησίας προβλέπεται από τον νόμο

1161
πουτζντεμόν

«Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, την οποία εμείς δεν ονομάζουμε “μονομερή”, προβλέπεται από τον νόμο για το δημοψήφισμα» υπογράμμισε ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, τονίζοντας ότι «εμείς θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπει η νομοθεσία».
Σε συνέντευξή του στο καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Καταλονίας ανέφερε ότι ο νόμος προβλέπει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, εφόσον τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος καταδεικνύουν επικράτηση του «ναι».
Η κυβέρνηση της Καταλονίας δηλώνει ότι το 90% και πλέον των πολιτών που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ισπανία.
Ωστόσο, το δημοψήφισμα κηρύχθηκε παράνομο από τις ισπανικές αρχές.
Ο καταλανικός νόμος που άνοιξε τον δρόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αναφέρει ότι το κοινοβούλιο της Καταλονίας θα κηρύξει την ανεξαρτησίας της περιφέρειας εντός 48 ωρών, αφού η εκλογική επιτροπή της περιοχής επικυρώσει επίσημα την επικράτηση του «ναι».
 
Μεταφορά της έδρας της εκτός Καταλονίας εξετάζει η Abertis. Εργολαβικός εκβιασμός!
Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα της εκτός Καταλονίας θα εξετάσει τη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, η ισπανική κατασκευαστική εταιρεία Abertis.
Εάν η Abertis αποφασίσει τη μεταφορά της έδρας της, θα είναι ο τέταρτος μεγάλος όμιλος που λαμβάνει μια τέτοια απόφαση, μετά από τις τράπεζες CaixaBank, Banco de Sabadell και την εταιρεία φυσικού αερίου Gas Natural.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας