Ζημίες για την ΔΕΗ στο α' τρίμηνο του 2017. Η κυβέρνηση σκόπιμα βουλιάζει την ΔΕΗ

1462
ΝΟΜΕ

Η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις σπρώχνουν με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους στην κατάρρευση τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας, με στόχο να διευκολύνουν το ξεπούλημα, τον τεμαχισμό και την τελική διάλυση του.
Πολλοί επωμίζονται εγκληματικές ευθύνες για τις οποίες θα λογοδοτήσουν αργότερα.
Τα 67,5 εκατ. ευρώ έφτασαν οι ζημιές της ΔΕΗ στο α’ τρίμηνο του 2017, έναντι κερδών 85,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Οι ζημιές, χωρίς τον ΑΔΜΗΕ, φτάνουν στα 80εκ. ευρώ.
Τα έσοδα το τρίμηνο έφτασαν τα 1,36 δισ. ευρώ έναντι 1,41 δισεκατομμυρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Για το σύνολο του 2017 η ΔΕΗ αναμένει έσοδα της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο πρόεδρος της Επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης είπε ότι το α’ τρίμηνο τα αποτελέσματα του Ομίλου επιβαρύνθηκαν από εξωγενείς, μη ελεγχόμενους από την εταιρεία παράγοντες.
«Συγκεκριμένα την κάλυψη του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ, την αρνητική οικονομική επίπτωση από τις δημοπρατηθείσες ποσότητες ενέργειας (ΝΟΜΕ) και το πρόσθετο κόστος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ΔεκεμβρίουΙανουαρίου.
» Χωρίς αυτούς τους παράγοντες ο Όμιλος θα παρουσίαζε σημαντική λειτουργική κερδοφορία, στα επίπεδα περίπου του αντίστοιχου τριμήνου του 2016, πρόσθεσε.
» Τα παραπάνω μεγέθη περιλαμβάνουν τα μεγέθη του ΑΔΜΗΕ που αποσπάστηκε πρόσφατα από τον όμιλο. Χωρίς τον ΑΔΜΗΕ οι ζημιές της επιχείρησης διαμορφώθηκαν στα 80,4 εκατ. ευρώ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας