ΕΦΕ και ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν την αντισυνταγματική σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλ.Σταματίου

810
εσηεα

Την παράνομη και αντισυνταγματική σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου σε ώρα εργασίας, όταν φωτογράφιζε τη βίαιη εκκένωση της προσφυγικής κατάληψης στην οδό Πρασσά στα Εξάρχεια, στις 23 Σεπτεμβρίου, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και η ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός της σύλληψης εργαζόμενου της ενημέρωσης για την άσκηση της δραστηριότητάς του.

Η εικόνα του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου να οδηγείται με χειροπέδες και με κρεμασμένες τις φωτογραφικές μηχανές στον ώμο, παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα και όχι σε ευνομούμενη δημοκρατία.

Απαιτούμε από κάθε υπεύθυνο το σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα κάθε εργαζόμενου στην ενημέρωση, και η Ένωσή μας θα σταθεί απέναντι σε κάθε παραβίασή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για τη σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου από την Αστυνομία με την κατηγορία της «διατάραξης κοινής ησυχίας» και καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης των ανθρώπων του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Το αδίκημα που διέπραξε ο συνάδελφος στην πραγματικότητα είχε να κάνει με την παρουσία του κατά τη στιγμή της εκκένωσης κτηρίου στα Εξάρχεια, το οποίο είχε καταληφθεί. Και ενώ επιβεβαιώθηκε πως ο συνάδελφος είναι φωτορεπόρτερ της Εφημερίδας των Συντακτών, η αστυνομία τον συνέλαβε και του πέρασε χειροπέδες.

Πρόκειται για αντισυνταγματική ενέργεια και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν την είδηση στους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας