Εφετείο της Λιβύης: Οριστικά υποψήφιος στις εκλογές ο φιλότουρκος πρωθυπουργός Ντμπέιμπα

628

Εφετείο της Λιβύης απέρριψε αίτηση κατά της υποψηφιότητας του μεταβατικού πρωθυπουργού Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα για τις προεδρικές εκλογές της Λιβύης, σύμφωνα με δημοσιεύματα την Τετάρτη.

Ο πανίσχυρος πρώην υπουργός Εσωτερικών Φατί Μπασάγκα, για τον οποίο λέγεται ότι είναι μέλλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ήταν μεταξύ πολλών υποψηφίων για την προεδρία που κατέθεσαν έφεση κατά της υποψηφιότητας του Ντμπέιμπα. Οι αντίπαλοι του Ντμπέιμπα υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε από τη θέση του τρεις μήνες πριν υποβάλει την υποψηφιότητά του σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο.

Όμως η πλατφόρμα ειδήσεων Fawasil ανέφερε ότι το δικαστήριο της Τρίπολης απέρριψε την έφεση του Μπασάγκα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντμπέιμπα θα παραμείνει στη λίστα των υποψηφίων για τις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.

Το εφετείο Τρίπολης είχε συμφωνήσει να εξετάσει τις αναφορές.

Όμως την Τετάρτη, “η προσφυγή του Ντμπέιμπα έγινε δεκτή, επιτρέποντάς του να συμμετάσχει στις εκλογές”, είπε ο δικηγόρος του σε δημοσιογράφους στο δικαστήριο. Πρόσθεσε ότι η απόφαση είναι “τελική και δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση”.

Οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Λιβύης πρόκειται να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο συμφωνίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών που επιτεύχθηκε από Λίβυους πολιτικούς αντιπάλους κατά τη διάρκεια συναντήσεων στην Τυνησία στις 15 Νοεμβρίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας