“Ευαγγελισμός”: Στάση εργασίας την Τρίτη κατά των αυθαιρεσιών εργολάβων – διοίκησης

1058
ευαγγελισμός

Στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, την Τρίτη 11 Ιουνίου, για να μπει “τέρμα στις αυθαιρεσίες εργολάβων και διοίκησης”.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8 π.μ. ως τις 11 π.μ., με συγκέντρωση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

«Βάζουμε τέρμα στις αυθαιρεσίες εργολάβων και διοίκησης!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

«Εδώ και τώρα να φύγουν οι εργολάβοι απ’ τα νοσοκομεία. Άμεσα να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα. Δημόσια και δωρεάν Υγεία με υψηλού επιπέδου παροχές για όλο το λαό!».

Η κινητοποίηση αφορά τους τραπεζοκόμους – βοηθούς μάγειρες – σεκιούριτι των εργολαβικών συνεργείων, που για μια ακόμη φορά παραμένουν επί δίμηνο απλήρωτοι, όπως και τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας, που υφίστανται το απαράδεκτο φαινόμενο των συνεχών μετακινήσεων κι εναλλαγής προσωπικού σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά και της ανάθεσης αλλότριων καθηκόντων (με προφορικές μάλιστα εντολές), χωρίς ανάλογη εκπαίδευση, κατάσταση που προφανώς δημιουργεί όρους μη ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για προσωπικό, ασθενείς και περίοικους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας