Ερντογάν: Το 1453 ξεκίνησαν οι κατακτήσεις μας

584
erdogan
Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί προεκλογικές ομιλίες και είναι αποφασισμένος να βγάλει από τη φαρέτρα του ό,τι όπλο διαθέτει

Αλλαγή στρατηγικής από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος, έπειτα από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον υποψήφιό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να χάνει και πάλι, αποφάσισε να κατέβει τελικά… στις πλατείες και να πραγματοποιήσει προεκλογικές ομιλίες υπέρ του υποψηφίου του μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Με προηγούμενη απόφασή του είχε ακυρώσει την προεκλογική εκστρατεία του για την Κωνσταντινούπολη, ωστόσο τα νέα… δημοσκοπικά δεδομένα τον ανάγκασαν να επιδοθεί στην αγαπημένη του συνήθεια και να επικοινωνήσει εκείνος με τον λαό κατευθείαν, πραγματοποιώντας συνολικά 20 ομιλίες σε διαφορετικές συνοικίες της Πόλης μέχρι την Κυριακή. Για να χτυπήσει μάλιστα τον πολύ δημοφιλή Εκρέμ Ιμάμογλου, που κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές της 31ης Μαρτίου, είναι αποφασισμένος να βγάλει από τη φαρέτρα του ό,τι όπλο διαθέτει, ακόμη και αυτό της ποντιακής καταγωγής του αντιπάλου, το πιο ευαίσθητο σημείο του υποψηφίου της αντιπολίτευσης. Στο μεταξύ, νικητή με μεγάλη διαφορά βγάζει τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, 5 ημέρες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές στο δήμο της Κων/λης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, φαίνεται να λαμβάνει το 54% των ψήφων και ο κυβερνητικός υποψήφιος, Μπιναλί Γιλντιρίμ το 45%.

Μιλώντας σήμερα στη συνοικία Σαντζάκτεπε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες» και απευθυνόμενος στην ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για να τους πω ότι 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453. Σώζοντας την Ιστανμπούλ από την τυραννία της Κωνσταντινούπολης, σε ποιους κατέληξε; Σε εμάς», είπε.

Και στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες την Κυριακή να μη χαροποιήσουν τους Έλληνες πάλι, όπως έγινε στις 31 Μαρτίου, που έγραφαν για τον «Έλληνα που κατέκτησε την Πόλη».

«Ανάμεσα σε εκείνους που χάρηκαν περισσότερο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, έτσι; Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή; Αν γίνει αυτό, τότε δεν μας σταματάει τίποτα. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα δουλέψουμε πολύ. Πρώτα ο Αλλάχ, θα τα γυρίσουμε τούμπα όλα αυτά».

Στο μεταξύ, viral έχει γίνει ρεπορτάζ τουρκικού καναλιού καταδεικνύει την ιστορική… άγνοια (όχι ότι οι Έλληνες γνωρίζουμε περισσότερα) του μέσου Τούρκου πολίτη για το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης. Σε ερώτηση «Από ποιους πήρε την Κωνσταντινούπολη ο Μωάμεθ ο Πορθητής», ελάχιστοι έως μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού απάντησαν «από τους Βυζαντινούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας