Ερντογάν: Να εφαρμόσουμε το ιδεώδες της “Μεγάλης Τουρκίας” στην Ανατ. Μεσόγειο

1110
ερντογάν

Πρέπει να εφαρμόσουμε το ιδεώδες της “Μεγάλης Τουρκίας” στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας πως αυτό δεν θα πρέπει να σχετίζεται με επεκτατικές προθέσεις.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως τα τελευταία 16 χρόνια δεν έχουν περιοριστεί οι ελευθερίες οποιασδήποτε ομάδας, θρησκευτικής ή εθνοτικής, στην Τουρκίας.

“Τα τελευταία 16 χρόνια, δεν υπήρξε καμία υποχώρηση στις ατομικές ελευθερίες, στις ελευθερίες εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως, όπως μετέδωσε χθες το κυπριακό ΚΥΠΕ, ο Τούρκος πρόεδρος επιστρέφοντας από τη Μολδαβία είπε σε δημοσιογράφους: “Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί” στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι τού είχαν ζητήσει να αξιολογήσει την υποτιθέμενη παρενόχληση “Μπαρμπαρός” από ελληνική φρεγάτα. Όπως είπε ο ίδιος, έμαθε για το περιστατικό μέσα στο αεροσκάφος από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους.

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου. “Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας