Ερντογάν: Η Τουρκία θα απεξαρτηθεί πλήρως από ξένα στρατιωτικά υλικά

50
Η Τουρκία θα απεξαρτηθεί πλήρως

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προαναγγέλλει την πλήρη απεξάρτηση της χώρας του από από στρατιωτικά υλικά που που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού. “Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις μας στην αμυντική βιομηχανία, έως ότου φτάσουμε στην πλήρη απελευθέρωση της χώρας μας από τις ξένες εξαρτήσεις”, δήλωσε σύμφωνα με την Ahval.

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία αμυντικά project της Τουρκίας αποτελούν τις πιο κρίσιμες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα, αναφορικά με το μέλλον της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του υπόστεγου που θα φιλοξενεί τη συντήρηση των στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών A400M.

Τα τελευταία χρόνια η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει κατορθώσει να κατασκευάζει εξελιγμένα οπλικά συστήματα. Τουρκικής κατασκευής drones εξάγονται στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία και σύντομα θα πουληθούν και στην Πολωνία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να προωθήσει την ανεξαρτησία της Τουρκίας στον αμυντικό τομέα. Πάντως, η Τουρκία απέχει πολύ από αυτό το επίπεδο ανεξαρτησίας. Παρά το γεγονός ότι κατασκευάζει στρατιωτικό εξοπλισμό, έχει μεγάλο βαθμό εξάρτησης από τα εξαρτήματα που παρασκευάζονται στο εξωτερικό.

Όπως είχε αναφέρει το 2019 στο BBC η στρατιωτική αναλύτρια Yvonni-Stefania, δεν είναι ευκρινές το κατά πόσο η τουρκική αμυντική βιομηχανία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του στρατού της χώρας. “Συνήθως τα οπλικά συστήματα τα οποία η Τουρκία αναφέρει ως εγχώριας παραγωγής, στην πραγματικότητα είναι ξένα τα οποία κατασκευάζει μέσω των σχετικών αδειών που έχει λάβει ή βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε εισαγόμενα εξαρτήματα”, αναφέρει.

Τέλος, στην ομιλία του ο πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε τις χώρες οι οποίες αρνούνται να πουλήσουν όπλα στην Τουρκία, αλλά παράλληλα εξοπλίζουν τους Κούρδους του YPG. “Είμαστε αποφασισμένοι να υπερνικήσουμε όλε αυτές αυτές τις αδικίες που αντιμετωπίζουμε στον αγώνα υπεράσπισης της πατρίδας μας και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας