Ερντογάν:Δεν αποχωρούμε από Λιβύη μέχρι αναγνώρισης των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο

920
ερντογάν

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα λίγες ώρες πριν από τη διάσκεψη στο Βερολίνου για τη Λιβύη.

Την ώρα λοιπόν που διέρρευσε το προσχέδιο συμπερασμάτων του ΟΗΕ στο οποίο δεν γίνεται λόγος για τη συμφωνία περί θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Τρίπολης και Αγκύρας, μνημόνιο που αφορά και την Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θίγει για μια ακόμη φορά το ζήτημα της τουρκικής ισχύος στην ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα, θέμα που προκαλεί επίσης «πονοκέφαλο» είναι ότι ο Ερντογάν μένει αμετακίνητος στη θέση του όσον αφορά τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Σημειώνεται ότι στο κείμενο του ΟΗΕ αναφέρεται εκτενώς η προσπάθεια εκεχειρίας στη χώρα και ο τερματισμός της ξένης στρατιωτικής παρέμβασης. Η χώρα πλήττεται από 10ετή πόλεμο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα της πολιτικής, της διπλωματίας αλλά και τη στρατιωτική μας δύναμη σε θέματα που αφορούν την Συρία, την Μεσόγειο και τη Λιβύη», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι στη Λιβύη μέχρι τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο να αναγνωρισθούν και η νόμιμη κυβέρνηση των Λίβυων, με τους ισχυρούς δεσμούς των 500 χρόνων με τη χώρα μας, είναι ασφαλής», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μιλώντας σε τελετή εγκαινίων στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την Daily Sabah.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας