Εργατικοί: Να ψηφιστεί η συμφωνία για το Brexit πριν τα Χριστούγεννα

1402

Tο κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Εργατικοί, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τη συμφωνία του Brexit της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι την ερχόμενη εβδομάδα, όπως είπε σήμερα ο εκλογικός συντονιστής του κόμματος Άντριου Γκουάιν.

Ο ίδιος είπε στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας την ερχόμενη εβδομάδα για να προσπαθήσουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση τη συμφωνία πριν από τα Χριστούγεννα».

Ο Γκουάιν, ωστόσο, δεν διευκρίνισε με ποιόν τρόπο θα μπορέσουν οι Εργατικοί να το επιτύχουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει επί της συμφωνίας τον Ιανουάριο, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου.

Το κοινοβούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συνεδριάσει στις 7 Ιανουαρίου και η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξαχθεί μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, καταληκτική ημερομηνία που έχει τεθεί από την βρετανική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι περίμενε πως η πρόταση μομφής κατά της βρετανικής κυβέρνησης θα είχε επιτυχία, αυξάνοντας έτσι την πίεση προς το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Εργατικούς, να την καταθέσουν.

«Θεωρώ ότι είναι πιθανό να πετύχει αυτή τη στιγμή μια πρόταση μομφής. Πρόκειται για μια κυβέρνηση αδύναμη και ασταθή, η οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ασταθής», είπε η Στέρτζον στο Sky News.

Μετά την κατάθεση πρότασης μομφής από τους Συντηρητικούς βουλευτές της ίδιας της Μέι, οι Εργατικοί δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εκείνοι θα καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι όταν θα φαίνεται πιθανό η πρότασή τους να έχει επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας