Εργαζόμενοι Τύπου-Χάρτου: Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

878
τύπου

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Μαΐου, το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου.

Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης, που οι αντεργατικές ρυθμίσεις της, νόμοι και αποφάσεις, έχουν σκοπό να διευκολύνουν τους επιχειρηματίες του κλάδου και την κερδοφορία τους.

Το Συνδικάτο κατήγγειλε ότι τα μέτρα αυτά διαλύουν όποια δικαιώματα είχαν απομείνει απ’τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους, μειώνουν τους μισθούς και προωθούν την ευελιξία της απασχόλησης. «Αυτά τα μέτρα δεν είναι προσωρινά αλλά θα παραμείνουν μόνιμη θηλιά στους εργαζόμενους του κλάδου» επισημαίνει.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να καλυφθεί στο 100% ο μισθός των εργαζόμενων σύμφωνα με τις συμβάσεις σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν μπορούν, να ζήσουν με τα 534 ευρώ το μήνα επίδομα της αναστολής, ούτε φυσικά μπορούν, να ανεχτούν τη μείωση στο μισθό κατά 20%, που αποφάσισε η κυβέρνηση».

Ακόμα απαιτεί να διαγραφούν τα χρέη προς τράπεζες των εργατικών οικογενειών, που έχουνε πληγεί, να προστατευτεί η πρώτη κατοικία, να απαλλαγούν από χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο και να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού. Απαιτεί την υπογραφή ΣΣΕ με τις ανάλογες ειδικότητες, που να διασφαλίζουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία και με μισθούς, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας