Επιχείρηση λογοκρισίας-φίμωσης της iskra από το μονοπώλιο hoaxes-facebook

    2839
    φίμωσης της iskra από το μονοπώλιο hoaxes-facebook

    Μετά τις πολλαπλές πολιτικές δικαστικές διώξεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τους αγώνες του κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έχουμε τώρα και νέα πολιτική “δίωξη” σε βάρος της iskra, την οποία διευθύνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δίωξη που εκπορεύεται από τα κέντρα εξουσίας της “παγκοσμιοποίησης”, τα οποία ποδηγετούν και κατευθύνουν τον πλανήτη και πολύ περισσότερο το προτεκτοράτο, στο οποίο έχει καταντήσει η χώρα μας.

    Λίγοι, ίσως, έχουν ακούσει κάτι για τα περίφημα hoaxes, αν και τελευταία έχουν γίνει αρκετά γνωστά το τελευταίο διάστημα για τις πολιτικές αυθαιρεσίες τους και τον ρόλο τους σε βάρος ριζοσπαστικών ιστοσελίδων με προοδευτικό κοινωνικό πατριωτικό αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό.

    Λοιπόν, τα hoaxes είναι μια ΜΚΟ (!) στη χώρα μας, η οποία συνεργάζεται με το παγκόσμιο μονοπώλιο του facebook. Ρόλος των hoaxes είναι να “καρφώνουν” στο facebookψευδείς” ειδήσεις, στην ουσία “ενοχλητικές” ειδήσεις, που δημοσιεύονται σε αυτό και το facebook με την ασυδοσία και αυθαιρεσία της “παγκόσμιας εξουσίας” που διαθέτει, να επιβάλει στους “παραβάτες” ποινές που περιορίζουν μέχρι εξαφάνισης την εμβέλεια της “παραβατικής” ιστοσελίδας από την πλατφόρμα του facebook.

    Μια τέτοια ποινή, που επιβάλλεται για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα και τώρα πρωτοφανής σε σκληρότητα και χρονική διάρκεια, έχει επιβληθεί από το facebook στην ιστοσελίδα μας, την iskra.gr, κατόπιν πρωτοβουλίας και καταγγελίας των hoaxes.

    Ποια ήταν η ψευδής είδηση που επέσυρε την ποινή;

    Η iskra δημοσίευσε μια είδηση με τίτλο: “Κατεδαφίστηκε η ιστορική Αγιά Σοφιά της Προύσας“.

    Για τα hoaxes αυτή η είδηση κρίθηκε ως ψευδής και καταγγέλθηκε, διότι η Αγιά Σοφιά της Προύσας, πολιτιστικό μνημείο αιώνων ανεκτίμητης αξίας, κατά τα hoaxes, δεν κατεδαφίστηκε αλλά “κατέρρευσε“.

    Κατάρρευση“, δυστυχώς,  ονομάζουν τα hoaxes την συνειδητή εγκατάλειψη από το τουρκικό καθεστώς, σχεδόν επί αιώνες ενός μεγάλης αξίας πολιτιστικού μνημείου. Την συνειδητή καταλήστευση και λεηλασία του. Την συνειδητή κλοπή μεγάλης αξίας εικόνων και εξαιρετικού κάλλους ψηφιδωτών. Την κλοπή των τοιχείων του ως οικοδομικών υλικών και τελικά την κατάρριψη όποιων υπολειμμάτων είχαν απομείνει όρθια από το ναό.

    Η Αγιά Σοφιά της Προύσας δεν κατέρρευσε αλλά συνειδητά και σταδιακά κατεδαφίστηκε και κατεδαφίστηκε μάλιστα με τον πιο “ταπεινωτικό” και “εξευτελιστικό” τρόπο που μπορούσε να γίνει μια κατεδάφιση για έναν αξιοσέβαστο ιστορικό ναό.

    Τέτοια “αθώωση” του τουρκικού καθεστώτος για πολιτιστικά εγκλήματα του μπορεί να μην ξενίζει, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Ξενίζει, όμως, όταν η “αθώωση” αυτή συνοδεύεται και με ποινές σε όσους λένε τα πράγματα με το όνομα τους.

    Προφανώς οι λόγοι της εξουθενωτικής ποινής σε βάρος της iskra είναι καθαρά πολιτικοί. Οι μονοπωλιακοί κλειδοκράτορες της παγκοσμιοποίησης, κολοσσοί του τεχνολογικού τομέα και του χρηματιστικού κεφαλαίου, επιδιώκουν να συνθλίψουν και να εξαφανίσουν, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που νιώθουν να απειλούνται θανάσιμα, κάθε φωνή στο διαδίκτυο που αντιτίθεται στις επιλογές τους, αμφισβητεί την υπερεξουσία τους και υπερασπίζεται τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της δυνατότητας των λαών να καθορίζουν ελεύθερα το εθνικό και οικονομικοκοινωνικό τους μέλλον.

    Καλούμε τα hoaxes και το facebook να αποσύρουν τις ποινές και κυρώσεις σε βάρος της iskra.

    Καλούμε την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και κυρίως την κυβέρνηση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην σιωπούν απέναντι στις αυθαιρεσίες των hoaxes.

    Υπάρχουν αρμόδια θεσμικά όργανα αλλά και η δικαιοσύνη και δεν είναι δυνατόν τα hoaxes, μια ΜΚΟ, να τα υποκαθιστούν και να κρίνουν ποιες ειδήσεις και με ποιες κρίσεις, πολιτικές εκτιμήσεις και πολιτικές προεκτάσεις, που δημοσιεύονται, είναι αληθείς και ποιες είναι ψευδείς και πολύ περισσότερο να προωθούν ποινές, τις οποίες επιβάλει μια εταιρεία, η οποία μάλιστα λόγω του μονοπωλιακού της χαρακτήρα δεν μπορεί να επικαλεστεί, έστω και αυτήν την αβάσιμη, ιδιωτικότητα της.

    Η iskra θα διεξάγει, όπως αυτή ξέρει, ένα πολιτικό, κινηματικό και αν χρειαστεί δικαστικό αγώνα για την δικαίωση της.

    Δεν είναι δυνατόν μια χούφτα πολυεθνικών κολοσσών να καταργεί τα δημοκρατικά δικαιώματα σε κάθε χώρα και να επιβάλει ένα νέο πλανητικό ολοκληρωτισμό.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας