Επιτακτική ανάγκη η συμπόρευση και συνεργασία όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων στα Πανεπιστήμια

1896
κάλεσμα

Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΛΑ.Ε

Μπροστά στην επιβολή και 4ου μνημονίου που βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την κοινωνική καταστροφή πλατιών λαϊκών στρωμάτων, την ύφεση και την επιτροπεία, οι δυνάμεις της νεολαίας πρέπει να βγουν μπροστά για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, για να αντιπαλέψουν το μέλλον της ανεργίας, της επισφαλούς, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, το μέλλον της απογοήτευσης, της εξατομίκευσης και της μετανάστευσης που τους ετοιμάζουν .

Ιδίως η φοιτητική νεολαία που έχει χρωματίσει τους αγώνες της με βαθύ δημοκρατικό και προοδευτικό προσανατολισμό όλη τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, οφείλει να πιάσει το νήμα αυτών των αγώνων και με μαζικούς συλλογικούς αγώνες να βάλει φραγμό στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων (που απροκάλυπτα προωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), για πλήρη απαξίωση των σπουδών και των πτυχίων, για προπαρασκευαστικά έτη που θα αυξήσουν τους ταξικούς φραγμούς και για ένταση του αυταρχισμού μέσα στις σχολές.

Για να πετύχει αυτή η κατεύθυνση στο χώρο της νεολαίας και ειδικότερα στον φοιτητικό χώρο, απαιτείται η αλληλεγγύη, ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς.

Παρά ταύτα βλέπουμε να αναπτύσσονται λογικές κατακερματισμού, αποκλεισμού, μικροϊδιοκτησίας, που φτάνουν σε συκοφαντίες μέχρι, σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις και ορισμένες φορές σε χρήση βίας, θύματα της οποίας έγιναν και μέλη της ΛΑΕ.

Ως ΛΑΕ τασσόμαστε πλήρως αντίθετοι σε τέτοιες λογικές. Τα μέλη μας στο σύνολό τους προωθούν τη λογική της ευρύτερης δυνατής συμπόρευσης και συνεργασίας όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων στη νεολαία και μέσα στα Πανεπιστήμια και την κατεύθυνση αυτή υποστηρίζουν έχοντας ως όπλο και σημαία τις αξίες της αριστεράς. Σε αυτό το όραμα καλούμε να συμπορευθούν όλες οι δυνάμεις της φοιτητικής Αριστεράς , όλες οι δυνάμεις που θέλουν να αντιπαλέψουν την μνημονιακή πολιτική για μια νέα πορεία ανόρθωσης και διεξόδου στην χώρα με σοσιαλιστικό ορίζοντα και προοπτική.

Για το Γραφείο Τύπου

18/5/17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας