Επικοινωνία Πούτιν-Πασινιάν για την κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας–Αζερμπαϊτζάν

406
Πασινιάν για την κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας
Βλαντίμιρ Πούτιν και Νικόλ Πασινιάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε επικοινωνία με τον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργό στην Αρμενία, Νικόλ Πασινιάν, για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Πούτιν και Πασινιάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, όπως ενημέρωσε το Κρεμλίνο.
«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν. Συζήτησαν την κατάσταση γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Όταν αντάλλασσαν απόψεις για το πρόσφατο συμβάν στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης με όλες τις διατάξεις των δηλώσεων των Ρώσων, Αρμενίων και Αζερμπαϊτζάν ηγετών, που εκδόθηκαν στις 9 Νοεμβρίου 2020 και στις 11 Ιανουαρίου, ιδίως όσον αφορά την αυστηρή συμμόρφωση με την κατάπαυση του πυρός» ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Πούτιν επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει την «ενεργή διαμεσολάβηση» και να διατηρήσει στενές επαφές με το Γιερεβάν και το Μπακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας