Επεισόδια έξω από ΓΑΔΑ: Χημικά και αναίτιες προσαγωγές σε πορεία φοιτητών

1128
γαδα

Επεισόδια εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή έξω από τη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο πορείας φοιτητών με αφορμή τα επεισόδια που ανεπτύχθησαν χτες στο ίδρυμα, όπου αστυνομικός με πολιτικά έβγαλε όπλο μέσα σε σχολή.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει συνολικά σε 9-10 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται, πως λίγο μετά τις 18:00 φοιτητές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη ΓΑΔΑ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που μετείχαν στην πορεία, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν πως «άντρας ο οποίος ανήκει στο τμήμα της Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο μέσα στη σχολή της ΑΣΟΕΕ. Όταν έγινε αντιληπτός από φοιτητές οι οποίοι ζήτησαν την αποχώρησή του από το χώρο της σχολής, εκείνος τράβηξε το όπλο του απειλώντας τους, μέχρι να εκκινήσει επιχείρηση «διάσωσής» του από τα ΜΑΤ».

Καταγγελία για αναίτιες προσαγωγές

«Αναίτια και χωρίς λόγο αστυνομικοί συνέλαβαν κόσμο, παιδιά από τα πεζοδρόμια που περπατούσαν, με μόνη αφορμή ότι φορούσαν μαύρα ρούχα, ενώ τους είπαν ότι δεν έκαναν τίποτα, τους συνέλαβαν τους έλαβαν χειροπέδες και τους έβαλαν στην κλούβα» καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ένας αστυνομικός της Ασφάλειας, το πρωί της Δευτέρας, έβγαλε και πρόταξε το όπλο του, απειλώντας ευθέως άτομα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, πριν φυγαδευτεί με την βοήθεια των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ, ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή και όταν φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στην σχολή βγάζοντας όπλο, στοχεύοντας και απειλώντας τους ότι θα πυροβολήσει.

Στην συνέχεια, κατά τους ίδιους, φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Καταδικάζει το Ίδρυμα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο «θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες», σημειώνοντας ότι «η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το αναφερόμενο περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου. Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις. Για το αναφερόμενο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας