Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

1512
απεργίες

Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αποφάσισε να αντιδράσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης, μιλώντας για “εθνικό έγκλημα” και ξεπούλημα της ΔΕΗ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για “απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στο «Εθνικό έγκλημα» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ”, τονίζοντας ότι “η ΓΕΝΟΠ και τα Σωματεία -Μέλη της προετοιμάζονται να δώσουν , με όρους κοινωνίας , έναν δυναμικό και ξεκάθαρο αγώνα για την ακύρωση των αποφάσεων που δίνουν τη χαριστική βολή στον Όμιλο ΔΕΗ και πλήττουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον“.
Μεταξύ άλλων, εκτός των απεργιών, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν δράσεις για την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών, αλλά και την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.
Επίσης αποφασίστηκε και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών “ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας”, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.
Αυτό που μένει να φανεί στην πράξη είναι αν η συνδικαλιστική γραφειοκρατία θα υλοποιήσει τις αποφάσεις της και θα υπερασπιστεί πραγματικά τη δημόσια περιουσία και την εργασία των εργαζομένων της ΔΕΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας