Επίθεση χρυσαυγιτών σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία στην Cosco

1986
χρυσαυγιτών

Απρόκλητη επίθεση από χρυσαυγίτες τραμπούκους της εργοδοσίας  δέχτηκε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Epsilon» που κάλυπτε την απεργία στις προβλήτες τoυ Πειραιά, καταγγέλλει το σωματείο των λιμενεργατών, αποκαλύπτοντας τη σύμπραξη των νεοναζί με τους εργολάβους και την Cosco. 

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), η επίθεση έγινε την Παρασκευή, και ενώ συνεχιζόταν η απεργία, από ομάδα απεργοσπαστών τραμπούκων της εργοδοσίας, με επικεφαλής το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Νίκο Μεγαλοοικονόμου.

Συγκεκριμένα, το σωματείο αναφέρει ότι “η επίθεση ξεκίνησε από ομάδα που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών – απεργοσπαστών και με επικεφαλής το γνωστό χρυσαυγίτη Μεγαλοοικονόμου Νίκο, που είναι και μέλος του δήθεν Σωματείου της Χρυσής Αυγής στη Ν/Ζώνη.

Παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε μπροστά στους λιμενικούς, αυτοί άφησαν το δράστη να διαφύγει. Η ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των υπευθύνων της λιμενικής δύναμης είναι τεράστια.

Και με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι θέλουν το λιμάνι του Πειραιά να είναι ένα εργασιακό γκέτο όπου θα τραμπουκίζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι χωρίς καμιά συνέπεια.

Δεν θα τους περάσει”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας