Επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία στο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης. Ξύλο και λιποθυμίες

1421
ΜΑΤ
Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12.00, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία έξω από το ΥΜΑΘ.

Μάλιστα μία γυναίκα εργαζόμενη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, κατήγγειλε ότι αστυνομικοί των ΜΑΤ την χτύπησαν με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.   
Νωρίτερα οι εργαζόμενοι μπήκαν στον αύλειο χώρο του ΥΜΑΘ ζητώντας συνάντηση και δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησε. Τελικά, πριν από λίγο η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε δεκτή από την προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.
Η αντιπροσωπεία ζήτησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη ΔΕΘ. Η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου απάντησε πως αυτό είναι αδύνατον λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Τσίπρα, ωστόσο υποσχέθηκε το ραντεβού με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ να κλειστεί κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Το καραβάνι της υγείας

Νωρίτερα, πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, για τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Το ραντεβού δόθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία και Αντιγονιδών με τελική κατάληξη το υπουργείο Μακεδόνιας – Θράκης.      
Η διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ είναι για ακόμα μία φορά πρωτότυπη καθώς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έφτιαξα το άρμα του «Ψευτοαλέξη», τοποθετώντας πάνω σε αυτό κούκλες με τη μορφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.   
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας