Επίθεση με χημικά και γκλομπ εναντίον της συγκέντρωσης των υγειονομικών

169
Επίθεση με χημικά και γκλομπ

Απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν στην είσοδο του υπουργείου Υγείας, υγειονομικοί και εργαζόμενοι δημοσίων νοσοκομείων που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» και στη δίωξη σε βάρος γιατρού, μέλους της ΕΝΙΘ.

Οι συγκεντρωμένοι στο πλαίσιο της κινητοποίησης, είχαν ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους. Ωστόσο, δεν έλαβαν καμία απάντηση. Στην προσπάθεια τους να εισέλθουν εντός του υπουργείου για να επιδιώξουν να γίνει συνάντηση, οι αστυνομικές δυνάμεις τους χτύπησαν με γκλομπς και χημικά.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης της καταστολής και των διώξεων, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν παραταγμένες στην είσοδο του υπουργείου.

Την απρόκλητη επίθεση καταδίκασε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για τις εξελίξεις σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται.


Nωρίτερα, στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. ενάντια στην απόλυση του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Κώστα Καταραχιά. Το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ενώ παράλληλα η ΟΕΝΓΕ απαίτησε να ανακληθεί άμεσα η δίωξη σε βάρος γιατρού, μέλους της ΕΝΙΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας