Εξελίξεις: Εσπευσμένα στη Λιβύη Ακάρ, Τσαβούσογλου, Σοϊλού-Τριμερείς Τουρκίας, Ιταλίας, Βρετανίας

538
Εξελίξεις: Εσπευσμένα στη Λιβύη



Ξαφνικό ταξίδι πραγματοποιούν την Παρασκευή 11 Ιουνίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, και ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, στη Λιβύη.

Ο Χουλουσί Ακάρ πριν ταξιδέψει για τη Λιβύη, επισκέφτηκε την Ιταλία και είχε μία επίσης ξαφνική και «περίεργη» τριμερή συνάντηση με τους με τους ομολόγους του από την Αγγλία και την Ιταλία πάνω στο αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth στα ανοιχτά της Σικελίας.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις σχέσεις μεταξύ των 3 χωρών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς επίσης και για περιφερειακά θέματα.

Μετά την τριμερή συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός Ακάρ πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Γουάλας. Επιπλέον, δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και θετικές. «Είμαι ευτυχής που παρατηρώ ότι υπάρχει αμοιβαία κατανόηση στα θέματα που συζητήσαμε», υπογράμμισε.

Μετά τις συνομιλίες, ο Τούρκος υπουργός πήγε στη Λιβύη, όπου αύριο κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης, η τουρκική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Ντμπεϊμπά, και τους ομολόγους τους. Η αντιπροσωπεία αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Μένφι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας